Anasayfa Haber Microsoft Edge 99 Çıktı

Microsoft Edge 99 Çıktı

Microsoft Edge 108

Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısının yeni sürümü yayınlandı. Microsoft Edge 99 hem ön hem de arka planda çeşitli iyileştirmeler ile birlikte geliyor.

Öncelikle Edge’de birden fazla profil kullanan kişiler artık her profil için özel bir web sitesi listesi oluşturabilecek. Özel listelerinizde belirtilen bir web sitesini başlattığınızda, Edge onu otomatik olarak tercih ettiğiniz profilde açacak. PDF belgelerinde gezinmek de artık daha kolay. Sayfalar arasında geçiş yapmak için sol bölmedeki sayfa küçük resimlerini kullanabileceksiniz.

Parola yönetimi tarafında da bazı geliştirmeler sunuluyor. Parola yöneticisinden yararlanmak istemediğiniz alanların listesini belirlemek için PasswordManagerBlocklist ilkesini kullanabileceksiniz. Bu alanlar için otomatik doldurma iş akışları devre dışı bırakılacak.

Yeni bir seçenek ise özel birincil şifreler belirleme. Edge kullanıcıları artık birincil parolaları olarak özel bir dize tanımlayabilecek. Yalnızca bu dizeyi kullanarak ilk kez kimliklerini doğruladıklarında, bir web sayfasındaki kimlik bilgileri için otomatik doldurma özelliklerini kullanabilecekler. Böylece başka bir güvenlik katmanı ekleyerek yetkisiz kullanıcıların kayıtlı parolalarınızı kullanması engellenmiş olacak.

Güncellemeyi gerçekleştirmek için üç noktalı menüye tıklayabilir ve ardından Yardım ve Geri Bildirim > Microsoft Edge Hakkında’ya gidebilirsiniz.