Anasayfa Haber Üst Düzey Intel Arc Alchemist Kartlar Haziran’da Çıkabilir

Üst Düzey Intel Arc Alchemist Kartlar Haziran’da Çıkabilir

Yılın belki de en dikkat çekici donanım duyurusu Intel tarafında olacak ve şirket Arc Alchemist serisi ile harici ekran kartı pazarına giriş yapacak. Aslında Intel mobil varyantların ilk çeyrekte ve masaüstü varyantların ikinci çeyrekte piyasaya çıkacağını doğruladı. Igor Wallossek ise Mayıs ve Haziran ayları arasında lansmanı yapılacak üst düzey Alchemist kartları hakkında yeni bilgiler sundu.

Intel imzalı GPU’ların neden geciktiği bilinmiyor, ancak mavi takımın grafik sürücülerinde hala ince ayar yaptığına inanılıyor. Teknoloji devi muhtemelen ayrık ekran kartı pazarına “sorunlarla” giriş yapmak istemiyor ve optimize edilmiş sürücüler hazırlıyor. Şirket ayrıca Arc GPU’lar tarafından kullanılacak XeSS teknolojisi üzerinde çalışıyor. Ne yazık ki bu teknolojiyle ilgili bazı küçük oyun demoları yayınlandı ve bunun dışında elle tutulur bir bilgi verilmedi.

Igor’sLAB‘e göre, en azından üç ayrı yüksek performanslı Alchemist modeli 2 Mayıs 2022 ile 1 Haziran 2022 tarihleri arasında piyasaya sürülecek. Igor, bu üç GPU’nun yılın 18. haftası ile 22. haftasına ertelendiğini iddia etti.

Bahsi geçen kartlar SOC1 olarak da bilinen, daha önce DG2-512 olarak gördüğümüz en üst düzey GPU silikonunu temel alıyor. Şu anda kaç modelin piyasaya sürüleceği kesin olarak belli değil, ancak en az iki model bekleniyor: A780 ve A580.