Anasayfa Haber Microsoft Teams, Yakında Microsoft Store Üzerinden İndirilebilecek

Microsoft Teams, Yakında Microsoft Store Üzerinden İndirilebilecek

Microsoft Teams Uçtan Uca Şifreleme

Microsoft Teams, yakında Windows 11 ve Windows 10 sürümlerinde yer alan Microsoft Store’da kullanıma sunulacak.

Microsoft, yakında Microsoft Store üzerinde Teams uygulamasını yayınlayacak ve bu durum, kullanıcıların iletişim uygulamasını indirmesini ve yüklemesini kolaylaştıracak. Halihazırda Teams’in “klasik” sürümünü indirmenin tek yolu resmi web sitesine gitmek. Ancak bu, önümüzdeki ay içerisinde değişebilir.

Klasik olarak adlandırılan Teams uygulamasının, Windows 11’de yer alan sürümden önceki sürüm olduğunu belirtelim. Microsoft’un en yeni işletim sistemi, Microsoft Teams ile Sohbet adlı bir özellikle birlikte geliyor ve yepyeni bir Teams uygulaması tarafından destekleniyor. Bu uygulama, yalnızca kişisel Microsoft hesapları ile çalışmak üzere tasarlanmış. Teams’i bir iş veya okul hesabıyla kullanmak isteyen kullanıcılar ise uygulamanın farklı bir sürümünü yüklemek durumunda.

Microsoft Teams LinkedIn

Microsoft 365 yol haritasına göre, Mayıs ayında Microsoft Store’a gelen güncelleme uygulamanın indirilebilirliğini kolaylaştıracak. Teams’in yeni sürümü, hem Windows 10 hem de Windows 11 için mevcut olacak ve uygulama, sahip olunan işletim sistemine göre bazı farklılıklar gösterecek. Örneğin Windows 10’da Teams entegrasyonu bulunmadığı için uygulama iş, okul veya kişisel hesapları desteklenecek. Ancak Windows 11’de yalnızca iş ve okul hesapları desteklenecek.

Microsoft Teams uygulaması, daha önce de Microsoft Store’da bulunmuştu. 2018 yılında platformda yer alan Teams, yalnızca Windows 10 S sürümüne özeldi. Windows 10 S kullanıcıları Microsoft Store dışından uygulama yükleyemiyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Teams uygulaması da Store’a entegre edilmişti.

Son olarak uygulamanın belirtildiği gibi Mayıs ayı içerisinde Microsoft Store üzerinden indirilmeye hazır olacağını ancak net bir tarihin henüz belli olmadığını belirtelim.