Anasayfa Haber TSMC, Genişlemesini Singapur Topraklarında Sürdürebilir

TSMC, Genişlemesini Singapur Topraklarında Sürdürebilir

Söz konusu dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC olduğunda söylenti değirmeni asla durmuyor. Tayvanlı dev, çiplere olan talep arttıkça son dönemlerde mali açıdan rekor üstüne rekor kırmıştı. Öyle ki büyümeyi sürdürmek için üretim kapasitesini genişletmek şart.

Şirketin şimdi gelecekteki bir üretim tesisi için Singapur’a baktığı söyleniyor. Bu sefer bilgi alışılagelmiş Tayvan kaynakları yerine Wall Street Journal aracılığıyla geliyor. Herhangi kesin bir karar alınmadığına dikkat çekilmiş, ancak TSMC görünüşe bakılırsa Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu ile görüşme halinde. Yapılan resmi açıklaması ise şirketin “şu anda herhangi bir olasılığı göz ardı etmediği fakat somut bir planı olmadığı” yönünde.

Potansiyel Singapur fabrikası, 28nm’den 7nm’ye kadar birçok çip üretecek. Şu anda 5nm üretimi sürüyor ve 2nm üretiminin 2025 yılının sonlarında başlaması bekleniyor. Öte yandan TSMC, Tayvan’ın güneyindeki Kaohsiung şehrinde 2024’te açılması planlanan benzer bir tesis inşa ediyor. Bu nedenle Singapur’daki tesiste kullanılacak teknikler, fabrikanın ne zaman açılacağına bağlı olarak değişebilir.

Bildiğiniz üzere yarı iletken üretimi ve fabrika inşası yıllar alan bir süreç. Son olarak, TSMC’nin halihazırda Singapur’da NXP ile SSMC adında üçüncü şahıslar için de üretim yapan bir ortak girişimi olduğunu belirtelim.