Anasayfa Haber AMD: “AM4 Soketi İçin Desteğimiz Sürecek”

AMD: “AM4 Soketi İçin Desteğimiz Sürecek”

AMD AM4

AMD’nin yeni nesil AM5 platformuna ve Ryzen 7000 serisi işlemcilerine detaylıca bakmıştık. Yeni nesil işlemciler ve yonga setleri Sonbahar aylarında bizimle olacak. Ancak görünüşe göre kırmızı takım AM4 soketi için yenilikler sağlamaya devam edecek.

AM4 ile birlikte yıllar içinde sayısız işlemci ve anakart tasarımı gördük. Yakın zamanda ilk nesil 300 serisi anakartlar için Zen 3 CPU desteği sağlandığını bir kez daha hatırlatalım. AMD patronu Dr. Lisa Su, Computex 2022 etkinliği sırasında şirketin önümüzdeki yıllarda AM4 platformunu desteklemeye devam edeceğini doğruladı. CEO daha fazla ayrıntıya girmedi fakat yazılım desteğinin sürmesi muhtemel. Öte yandan AM4 soket yapısını kullanan yeni işlemciler görmeyi umuyoruz.

Eski Zen 2 çekirdeklerini kullanan yeni Mendocino kodlı APU’ların detaylarına göz atmıştık. Yani AMD eski Zen mimarilerini unutmuş değil ve önümüzdeki süreçte birçok yeni işlemci görme ihtimalimiz var.

Çip geliştiricisi daha önce yeni AM5 platformunun AM4 gibi uzun ömürlü olacağını söylemişti. Bir kez daha hatırlatmak gerekirse, AMD 600 serisi anakartlar gelişmiş güç dağıtım sistemi, yeni DDR5 bellek teknolojisi ve PCIe 5.0 desteğiyle birlikte geliyor.