Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Cihazlarda SSD Kullanılmasını İstiyor

Microsoft, Windows 11 Cihazlarda SSD Kullanılmasını İstiyor

Microsoft, Trendfocus‘tan gelen yeni bir rapora göre, piyasaya sürülecek yeni cihazlar için OEM’lerden bazı taleplerde bulundu. Buna göre üreticiler, 2023 yılına kadar Windows 11 bilgisayarlarda sabit diskleri tamamen bırakmalı ve birincil depolama olarak yalnızca SSD’leri kullanmalı.

Yazılım devinin buradaki hedefi oldukça açık: daha iyi ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak. Bu göze oldukça iyi görünebilir fakat söz konusu maliyetler olduğunda fikriniz değişebilir. Donanım üreticileri, özellikle bütçe odaklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda 1 TB HDD’den 256 GB SSD’ye geçiş yapmak zorunda kalabilir. Bu da özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki üreticilerin istemeyeceği bir şey. Görünüşe göre kapasite, birçok kullanıcı için halen performansa göre bir öncelik.

Windows 11 için resmi olarak önerilen teknik özellikler söz konusu olduğunda hiçbir şeyin değişmediğini belirtmekte fayda var. Microsoft, asgari olarak aşağıdaki özellikleri listeliyor:

İşlemci Minimum çift çekirdekli, 1 GHz üzerinde hıza sahip uyumlu bir 64-bit işlemci.
RAM 4 GB
Depolama 64 GB veya üzeri depolama.

 

SSD’lerin sayısız avantajı olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Katı hal sürücüleri, oyunlar, uygulamalar ve filmler için daha hızlı yükleme süreleri sağlıyor. Bununla birlikte, hızlı SSD’ler iş amaçlı kullanıldığında mesai sürelerini bir hayli kısaltıyor ve işlerinizi kolaylaştırıyor.