Anasayfa Haber MSI, Çift Fanlı Arc A380 Ekran Kartını Tanıttı

MSI, Çift Fanlı Arc A380 Ekran Kartını Tanıttı

Büyük ekran kartı üreticileri özel soğutmalı modelleriyle birlikte artık Intel Arc trenine katılıyor. MSI, Arc Alchemist GPU’ya dayanan düşük profilli bir kart tanıttı. GUNNIR ve ASRock modellerinden farklı olarak, bu kart saf Intel referans özelliklerine dayanmakta. Yani fabrikada herhangi bir hız aşırtma işlemi yapılmamış ve 75W TDP ile geliyor.

Frekans hızı 2000 MHz ile aynı ve GUNNIR modeline göre çok daha düşük. MSI’ın Arc A380’i ayrıca 15.5 Gbps hızında çalışan 6 GB GDDR6 belleğe sahip. Çift fan ile desteklenen bu kart hazır bir masaüstü PC’de kullanılıyor ve şimdilik yalnızca Çin JD web sitesinde satış yapılıyor.

MSI, Çift Fanlı Arc A380 Ekran Kartını Tanıttı
MSI Arc A380 özellikleri.

MSI’ın hazır olarak gelen kasasında Arc A380 ekran kartının yanı sıra Intel H510M veya H610M Bomber anakarta sahip üç farklı opsiyon sunulmuş. En ucuz model Core i3-10105F işlemciye sahipken, diğer modellerde i5-10400F veya i5-12400F CPU’lar yer alıyor.

Burada odak noktamız masaüstü PC’lerden ziyade içindeki özel tasarım ekran kartları. Birkaç gün öncesine kadar Intel’in üretimde çeşitli sorunlar yaşadığı, hatta bazı ortakların üretime ara verdiği söyleniyordu. MSI tarafından tasarlanan bu çift fanlı model ise Arc GPU’ların geleceği için olumlu bir haber.