Anasayfa Haber Windows 11 Yazıcı Özellikleri Windows 10’a Geliyor

Windows 11 Yazıcı Özellikleri Windows 10’a Geliyor

Windows 10 desteği ne zaman sona erecek

Windows 10 için güncellemeler yayınlamaya devam eden Microsoft, zaman zaman Windows 11’in yeni özelliklerini eski işletim sistemine getirmeyi tercih edebiliyor. Şirket kısa zaman önce sürüm 22H2 ile birlikte bir dizi yeni özellik getireceğini müjdelemişti.

Redmond devi, yeni PIN ekleme özelliğiyle birlikte yazıcı deneyimini geliştirmeyi planlıyor. Bir yazdırma işlemine PIN eklendiğinde, siz yazıcıya aynı kodu girene kadar seçtiğiniz belge yazdırılmayacak. Bu özelliğin amacı, çoklu bağlantıya sahip sistemlerde yanlış çıktılardan kaçınmak. Microsoft’a göre PIN entegrasyonu kağıt ve toner israfını azaltabilecek bir işlev. Aynı zamanda, özellikle birden fazla yazıcının olduğu bir ortamda kullanıcılara gizlilik ve artırılmış güvenlik de sağlayacak.

Öte yandan kurumsal müşteriler için Windows 10’a Print Support App (PSA) platform desteği de ekleniyor. Bu platform, şirketlerin yeni bir sürücü yüklemeden yazdırma deneyimine özellikler ve iş akışları eklemesine olanak tanıyor.

Yeni yazıcı özellikleri Build 19044.1806 (KB5014666) ile birlikte test kullanıcılarına ulaşmıştı. Aynı güncelleme ayrıca Windows 10’da Odaklanma yardımı açıkken önemli bildirimleri almanızı sağlayan bir tüketici dostu özellik de içeriyordu. Bu özellik KB5016616 ile kullanıma sunuldu ve bazı yazdırma sorunları da çözüme kavuşmuştu.