Anasayfa Haber Surface Pro ve Pro X Tek Seri Haline Getirilebilir

Surface Pro ve Pro X Tek Seri Haline Getirilebilir

Surface Pro Pro X

Microsoft için Eylül ve Ekim ayları Windows 11 için ilk özellik güncellemesinin başlatılması, Microsoft Ignite etkinliğine ev sahipliği yapılması ve yeni nesil Surface cihazlarının piyasaya sürülmesi planlandığı için oldukça yoğun geçecek. Yaklaşan Surface modelleri hakkında şu an için çok fazla bir şey bilmesek bilmiyoruz ancak iddialara göre Surface Pro ve Surface Pro X serilerinin birleştirilmesi gündemde.

Windows Central’dan Zac Bowden, Microsoft içindeki kaynaklarına atıfta bulunarak şirketin Intel tabanlı ve ARM tabanlı Surface Pro modellerini tek bir cihaz ailesinde birleştirmeyi planladığını açıkladı. Microsoft’un iki farklı işlemciye sahip bir bilgisayar sunması yeni bir şey değil. Surface Laptop ailesi, Surface Laptop 3’ün çıkışından bu yana AMD ve Intel CPU’larla birlikte sunuluyor. Şimdi, yakında piyasaya çıkacak Surface Pro “9”, x86 ve ARM tabanlı ilk Surface bilgisayarı olabilir.

Bu yıl Surface ailesi 10 yaşına giriyor. Bu anlamda Microsoft’tan büyük duyurular bekleyebiliriz. Etkinliğin ise Ekim 2022’de gerçekleştirileceği söyleniyor.