Anasayfa Haber Google Haritalar, Yakıt Tüketimi İçin Verimli Rotaları Önerecek

Google Haritalar, Yakıt Tüketimi İçin Verimli Rotaları Önerecek

Google Haritalar Karanlık Mod

Google Haritalar, “çevre dostu” rotalar ile kullanıcıların işini kolaylaştırmayı hedefliyor. Öyle ki yalnızca kullanıcıların işini kolaylaştırmakla kalmıyor, ayrıca yakıt tüketimi konusunda faydalı olabilecek rotalar sunmak üzere yeni özelliklerle destekleniyor.

Benzinle çalışan bir arabanız varsa, en iyi yakıt tüketimi için trafiğin olmadığı kesintisiz yollar daha iyidir. Düşük hızla ilerleyen, dur-kalk trafiğinde ise elektrikli araçlar en iyi seçenek. Google Haritalar’ın yeni özelliği, eko-rota planlaması için “Benzin”, “Dizel”, “Elektrik” ve “Hibrit” seçenekleriyle aracınızın motor türünü seçmenize olanak tanıyor.

Google, özelliğin ABD ve Kanada’nın ardından Avrupa’ya ulaşacağı bildirildi. Google Haritalar, bir motor türü seçtiğinizde “en iyi rota ve en iyi enerji verimliliği” için tahminler sağlayacak.

Bu teknoloji, ABD Enerji Bakanlığı Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı’ndan (NREL) elde edilen bilgiler ve Avrupa Çevre Ajansı’ndan alınan veriler sayesinde mümkün hale geldi. Bu bilgileri Google Maps sürüş trendleri ile eşleştirerek, belirli bir bölgedeki en popüler motor türleri üzerinde eğitilmiş gelişmiş makine öğrenimi modelleri geliştirmeyi başardık.

Yeni güncellemeyi aldığınızda, rota önizleme ekranındaki sağ üst menü butonuna ve ardından “rota seçeneklerine” tıklayın. Ekranın altında “motor türü” için bir seçenek göreceksiniz. Eğer aceleniz varsa, en hızlı rota önizleme ekranında varsayılan seçenek olarak görünmeye devam edecek.