Anasayfa Haber PlayStation 5 Kırıldı: Korsan Oyun Yüklenebiliyor mu?

PlayStation 5 Kırıldı: Korsan Oyun Yüklenebiliyor mu?

Oyun camiasının merakla beklediği “PlayStation 5 kırıldı” haberi beklenenden erken geldi. Sony tarafından Kasım 2020’de piyasaya sürülen PS5 oyun konsolu, donanımsal geliştirmelerin yanı sıra bazı yeni güvenlik sistemleri içeriyordu. Ekipler çıktığı ilk günden beri PS5’i kırmak için çaba sarf ediyordu ki sonunda beklenen oldu: PS5 için ilk jailbreak yayınlandı.

Sony’nin 5. nesil oyun konsolunu kırmayı başaran SpecterDev ekibi, kullanıma sunduğu jailbreak ile PlayStation 5‘in ‘debug (hata ayıklama)’ arayüzüne ve kök dosyalara erişim izni sağladı. Böylelikle çeşitli kişiler geliştirecekleri araçlar ile birlikte korsan oyun kurulumunun önünü açabilecek. Ancak olay sadece bu değil, farklı uygulamaların da konsolu bilgisayar olarak kullanıp çalıştırabilmenin önünü açmak.

Jailbreak duyurusunu yapan Lance McDonald, paylaştığı videoda ayrıca bir müjde daha verdi. McDonald, jailbreak ile birlikte PlayStation mağazasından kaldırılan “P.T.” için “.pkg” uzantılı bir bir dosya yüklüyordu. Videodan da görebileceğiniz üzere kurulum işlemi başarılı oldu. Ancak oyuna erişip sağlanıp sağlanamadığını bilmiyoruz.

PlayStation’larda daha önce de Jailbreak olayları oldu ve her seferinde yeni bir yazılım güncellemesiyle bu engellendi. İlerleyen aylarda hem engelleyen, hem de engeli aşmaya çalışan gelişmeleri görebileceğiz.