Anasayfa Haber Samsung Foundry, Jeopolitik Risklerden Yararlanarak Müşteri Kazanmak İstiyor

Samsung Foundry, Jeopolitik Risklerden Yararlanarak Müşteri Kazanmak İstiyor

Samsung Foundry

Samsung Foundry (SF) ve TSMC, bazı rakiplerinin öncü süreç teknolojileri geliştirmeyi bırakması nedeniyle son yıllarda pazar payı kazanıyor. Genel olarak bakıldığında Tayvan merkezli TSMC’nin daha fazla müşteri kazandığını söylemek mümkün. Yine de Samsung, rekabeti bırakmayarak liderliğe tırmanmak için yeni uğraşlar peşinde. Çin, Tayvan ve ABD arasındaki gerilim artıyor, Samsung da bu jeopolitik risklerden yararlanarak hizmetlerini ön plana çıkarmak istiyor.

Samsung Semiconductor’ın dökümhane iş planlamasından sorumlu başkan yardımcısı Sim Sang-pil yarı iletken sektörüyle ilgili hedefleri için şunları söyledi:

Müşterilerle bir araya geldiğimde, mevcut jeopolitik riskin ciddi olduğunu söylüyorlar; ikincil kaynaklara ihtiyaçları var. Samsung Foundry, böyle kaynağa sahip olmak isteyen müşteriler için birçok fırsata sahip.

Samsung’un sözleşmeli yarı iletken birimi, artan talebi karşılamak amacıyla 2027 yılına kadar üretim kapasitesini üç kat artırmayı hedefliyor. O tarihler geldiğinde 2nm (2025’te) ve 1.4nm (2027’de) gibi gelişmiş üretim teknolojileri göreceğiz. Samsung, bu yıllarda rakibi TSMC’nin önüne geçmeyi planlıyor.

Güney Koreli devin TSMC’den müşteri çalma şansı var çünkü şirket bu on yılın sonunda faaliyete geçecek olan Taylor, Texas yakınlarındaki yepyeni fabrikasıyla ABD’deki üretim kapasitesini önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Öte yandan Samsung’un karşısında büyük hedefleri olan Intel de var.