Anasayfa Haber Snapdragon Satellite Duyuruldu

Snapdragon Satellite Duyuruldu

Snapdragon Satellite

Qualcomm, bu yılın sonlarında üst seviye akıllı telefonlarda yer alacak olan amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformuna Snapdragon Satellite adlı yeni bir çözümün geldiğini duyurdu. Snapdragon Satellite ile üreticiler ve hizmet sağlayıcılar, Iridium’un hava koşullarına dayanıklı L-bandı spektrumu aracılığıyla gerçekten küresel kapsama alanı sunabilecek.

Uydular aracılığıyla gönderebileceğiniz veriler, genel mobil ağlarda göndermeye alışkın olduğunuz tüm verileri içermiyor. Bunun yerine Snapdragon Satellite, acil durum mesajlaşması, SMS mesajlaşması ve diğer mesajlaşma uygulamalarını etkinleştirecek. Bunu maalesef orta seviye akıllı telefonunuzda da beklememelisiniz. Qualcomm bunun belirli bölgelerde önce üst seviye cihazlara geldiğinin altını çiziyor.

Qualcomm Technologies Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Hücresel Modemler ve Altyapıdan Sorumlu Genel Müdürü Durga Malladi, “Güçlü ve güvenilir bağlantı, birinci sınıf deneyimlerin merkezinde yer alır. Snapdragon Satellite, küresel uydu iletişimini sağlama konusundaki liderlik geçmişimizi ve mobil cihazlara geniş ölçekte üstün yenilikler getirme yeteneğimizi sergiliyor. Bu yılın sonlarında üst seviye akıllı telefonlarda, Snapdragon platformumuza yaptığımız bu yeni ekleme, bizi birden fazla cihaz kategorisinde uydu iletişim yetenekleri ve hizmet teklifleri sağlamak için güçlü bir konuma getiriyor.” dedi.

Donanım başlangıçta ileri teknoloji telefonlara gelecek olsa da, Snapdragon Satellite’nin dizüstü bilgisayarlar, tabletler, araçlar ve IoT dahil olmak üzere diğer cihazlara genişleyebileceği ifade ediliyor. Ayrıca Qualcomm, ileride Snapdragon Satellite’ın 5G Karasal Olmayan Ağları (NTN) destekleyeceğini söylüyor.