Anasayfa Haber Microsoft Edge, Adobe Acrobat PDF Özellikleri Kazanacak

Microsoft Edge, Adobe Acrobat PDF Özellikleri Kazanacak

Microsoft Edge Adobe Acrobat PDF

Microsoft Edge halihazırda yerleşik bir PDF okuyucusuna sahip ancak Mart 2023 itibarıyla Adobe ile yeni açıklanan bir anlaşma sayesinde Acrobat PDF odaklı bir dizi yeni ve geliştirilmiş PDF özelliğine sahip olacak.

Bu ekleme, Windows 10 ve 11 Edge kullanıcılarına daha iyi metin seçimi ve sesli okuma dahil olmak üzere daha fazla PDF özelliği sağlarken genel olarak daha iyi güvenlik ve performans özelliklerinin yanı sıra mevcut PDF dosyalarına daha doğru renkler ve grafikler ekleyecek.

Kullanıcılar, Microsoft Edge’de PDF’lerin diğer dosya biçimlerine dönüştürülmesi ve tam düzenleme yetenekleri dahil olmak üzere daha da fazla PDF özelliği istemeleri durumunda bir Adobe Acrobat aboneliği satın alabilecek. Bu, Edge tarayıcısı içinde gerçekleştirilebilecek. Böylece kullanıcıların yükseltmeyi almak için tarayıcıdan ayrılması da gerekmeyecek.

Microsoft, yeni PDF okuyucuyu Mart ayından itibaren BT tarafından yönetilen PC’ler için isteğe bağlı bir seçimle aşamalı olarak ekleyecektir. Bu arada Edge’deki mevcut PDF okuyucunun Mart 2024’te Microsoft tarafından kullanımdan kaldırılacağını da belirtelim.