Anasayfa Haber Intel, 1.8nm ve 2nm Teknolojilerinin Gelişimini Tamamladı

Intel, 1.8nm ve 2nm Teknolojilerinin Gelişimini Tamamladı

Intel 10nm SuperFin

Intel, UDN‘nin haberine göre Intel 18A (1.8nm sınıfı) ve Intel 20A (2nm sınıfı) üretim süreçlerinin gelişimini başarıyla tamamladı. Bir hayli önemli olan bu üretim teknolojileri, gelecekte elimize ulaşacak olan teknolojik cihazların üretiminde kullanılacak. Ek olarak, bu teknikler Intel içi üretimin yanı sıra Intel Foundry Services (IFS) aracılığıyla farklı şirketler için de hizmet verilecek.

Intel Çin başkanı ve yönetim kurulu başkanı Wang Rui, bir etkinlikte yaptığı açıklamada Intel 18A (18 angstromsınıfı) ve Intel 20A (20 angstromsınıfı) fabrikasyon süreçlerinin tamamlandığını söyledi. Bu açıklama üretim tekniklerinin ticari üretim için kullanıma hazır olduğunu göstermiyor. Daha ziyade, Intel’in her iki teknoloji için tüm özellikleri, malzemeleri, gereksinimleri ve performans hedeflerini belirlediği anlamına geliyor.

Intel’in 20A fabrikasyon teknolojisi, RibbonFET transistörlere dayanacak ve arka taraf güç dağıtımını kullanacak. Mavi devin bu öncü tekniklerle birlikte TSMC ve Samsung Foundry gibi yarı iletken şirketlerini geride bırakması bekleniyor. 2nm olarak da bilinen 20A, 2024’ün ilk yarısında kullanılmaya başlayacak.

18A üretim süreci, şirketin RibbonFET ve PowerVia teknolojilerini daha da geliştirecek, transistör boyutlarını biraz daha küçültecek. Bu tekniğin gelişimi görünüşe göre çok iyi ilerliyor: Intel, 1.8nm teknolojilerinin tanıtımını 2025’ten 2024 yılının ikinci yarısına çekti. 1.8nm sınıfı üretim teknolojisi bir aksilik olmaz ise 2024’ün ikinci yarısında yüksek hacimli üretime girecek, zamanın en gelişmiş teknolojisi olacak.