Anasayfa Haber Yaklaşan 3 Yeni Windows 11 Özelliği

Yaklaşan 3 Yeni Windows 11 Özelliği

Windows 11

Microsoft, Windows 11 için hazırladığı özelliklerin testlerini tamamladıkça son kullanıcılara ulaştırıyor. Testleri tamamlanmamış, yarım kalan bazı özellikler ise bazen önizleme güncellemelerinde bulunsa bile son kullanıcılar göremeyecek şekilde arka plana gizleniyor.

Yeni Windows 11 önizleme güncellemelerinde yakında işletim sistemine gelmesi beklenen üç yeni özellik keşfedildi. Bunların yakında tüm Windows 11 kullanıcılarına sunulmasını bekliyoruz.

Bulut PC Entegrasyonu

Özelliklerden ilki Ayarlar uygulamasında etkinleştirilebilen “Bulut PC Görev Görünümü” entegrasyonu. Bu özellik, kullanıcıların herhangi bir cihazdan ve konumdan bir Windows masaüstüne erişmesine olanak tanıyacak. Bulutta sanal makineleri barındırmak üzere Microsoft Azure kullanılıyor ve bu kullanıcılar için bulut tabanlı PC’leri yönetme imkanı tanıyan Windows 365’in bir parçası.

Yerinde Yükseltme

Bir başka özelliğe gelince, geçerli Windows sürümünü yeniden yükleyerek sistem bileşenlerinde yaşanan bozulmaları düzeltmek için “yerinde yükseltme” özelliği sunulacak. Bu özellik kullanıldığında uygulamalar, belgeler ve ayarlar korunacak. Microsoft, özelliğin yalnızca bilgisayar açıkken ve ağa bağlıyken çalıştığını söylüyor. Yüklemeden sonra onarımı tamamlamak için bilgisayarı yeniden başlatmak yeterli olacak.

Bu özellik Windows sorunlarını gidermek için kullanılmakta, ancak aynı zamanda  bilgisayarları yükseltmenin en iyi yollarından biri. Media Creation Tool (Medya Oluşturma Aracı) oldukça iyi çalışsa da Microsoft, Windows Update ayarlarındaki yeni bir seçenek aracılığıyla yerinde yükseltme sürecini Windows 11 için daha hızlı ve daha kolay hale getirmenin yollarını arıyor.

En son önizleme yapılarında, kullanıcıların mevcut güncelleştirmeyi veya derlemeyi yeniden yüklemesini kolaylaştırmak için yerinde yükseltme ve Medya Oluşturma Aracı yeteneklerini tek bir pakette birleştiren yeni işlevler test ediliyor. Daha önce bu onarım özelliği Windows Media Creation Tool üzerinden kullanıcılara sunuluyordu. Microsoft, aynı işlevselliği Windows Ayarları uygulamasına getiriyor ve yerinde yükseltme seçeneğiyle işletim sistemini onarma işlemini kolaylaştırmayı hedefliyor.

USB4 Cihaz Kontrolü

Sonuncu ve en dikkat çekici yenilik, Windows Ayarları bölümüne gelen “USB4 Hub’ları ve Aygıtları” sayfası. Adından da anlaşılacağı gibi bu sayfadan yenileme, cihaz bilgilerini kopyalama ve çıkarma gibi seçeneklerle USB4 cihazlarını tek bir yerden yönetebiliyoruz.

Microsoft belgelerine göre bir USB4 alanı, USB4 ana bilgisayar yönlendiricisinden ve bağlı USB4 cihaz yönlendiricilerinden oluşacak. Cihazlar Windows Aygıt Yöneticisi’nde de görüntülenebiliyor, ancak artık Windows Ayarları’nda daha kullanıcı dostu bir arayüz mevcut.