Anasayfa Haber Windows 10 ve Windows 11 Aylık Güncelleme Programı Değişiyor

Windows 10 ve Windows 11 Aylık Güncelleme Programı Değişiyor

Microsoft, isteğe bağlı Windows 10 ve Windows 11 güncellemeleri (güvenlik güncellemeleri dışındaki) için yayın programında değişikliğe gittiğini duyurdu. Yeni özellikler ve önemli geliştirmeler içeren isteğe bağlı güncelleştirmeler, Nisan 2023’ten itibaren ayın dördüncü haftasında kullanıma sunulacak. Şu anda ise üçüncü hafta indirmeye açılıyor.

Yeni güncelleme programıyla beraber isteğe bağlı güncellemeler artık aylık güvenlik yamalarından iki hafta sonra gelecek. Bir hatırlatma olarak, isteğe bağlı bu güncellemeler yüklenmediğinde yaklaşık iki hafta sonrasında zorunlu büyük bir güncellemeye dahil ediliyor.

Bu arada süreçten de bahsedelim. Redmond devi, “özellik güncellemeleri”, “kalite güncellemeleri” ve “Moments (anlık) güncellemeleri” olmak üzere farklı şekillerde yenilikler sunuyor. Örneğin Windows 11 2022 (22H2), büyük bir özellik güncellemesiydi. Kalite güncellemeleri ise daha sık yayınlanırken güvenlik açısından iyileştirmeler, hata düzeltmeleri ve çeşitli iyileştirmeler yapılıyor.

Daha önce Microsoft, güncellemeleri aylık dilimdeki zamanlarına göre açıklamak için “B”, “C” ve “D” terimlerini türetmişti. Microsoft’tan Chris Morrissey, yeni süreç hakkında şunları söylüyor:

İsteğe bağlı güvenlik dışı önizleme sürümü” terimi, artık mevcut süreçle uyum sağlamak için eskiden “C” veya “D” olarak adlandırdığımız sürümün yerini alıyor. Böylece güncelleme süreçleri kolaylaşacak.