Anasayfa Haber Nintendo, Mobil Oyun Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Nintendo, Mobil Oyun Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Nintendo Mobil Oyun Pazarı

Sektörünün öncülerinden biri olan Nintendo, mobil oyun pazarı için tekrardan kolları sıvadı. NINTENDO SYSTEMS adlı yeni bir şirket kurmak için Japonya merkezli mobil oyun girişimi DeNA ile ortaklığa gidildiğini yakın zamanda yayına alınan resmi web sitesinden anlıyoruz. Yapılan yatırıma bakılırsa Nintendo, gelecekteki planları içerisinde mobil kısma daha fazla ağırlık verecek.

Bu gelişme Nintendo‘nun mobil oyun pazarına yönelik ilk denemesi değil. Zira beş sene önce Fire Amblem Heroes ve Dragalia Lost gibi rol yapma oyunlarının Android ve iOS platformlara çıktığını hatırlıyoruz fakat bu yapımlar pek başarılı olamamıştı.

Mobil oyun sektöründe yeni bir sayfa açmak isteyen NINTENDO SYSTEMS’in amacı ise özünde Nintendo ile DeNA’nın eğlence ve teknolojideki güçlü yanlarını bir araya getirmek. Yeni firma, Nintendo’nun var olan ürün ve hizmetlerini daha fazla müşteriye ulaştırmayı hedefleyen yeni sistemler geliştirecek. DeNA’nın kendi alandaki tecrübesini göz önüne alırsak bu sistemlerin mobil tarafa yönelik olması muhtemel.

Nintendo Switch satışları

Şirket bilgilerine baktığımızda, NINTENDO SYSTEMS resmiyette geçen yılın Kasım ayında 5 milyar yen yani yaklaşık 37 milyon dolarlık sermayeyle kurulmuş. Bu sermayenin %80’i Nintendo’ya; %20’si ise DeNA’ya ait.

Mobil oyunların popülerliği artmaya devam ederken, Nintendo’nun bu pazarda bir yer edinmek için harekette bulunması elbette mantıklı. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.