Anasayfa Haber İddia: Sony, Taşınabilir Oyun Konsolu Üzerinde Çalışıyor

İddia: Sony, Taşınabilir Oyun Konsolu Üzerinde Çalışıyor

Sony Taşınabilir Konsol

Oyun basınının güvenilir isimlerinden biri olan Tom Henderson’ın yaptığı son habere göre Sony, taşınabilir oyun konsolu hazırlığında. Q Lite kod adıyla anılan bu yeni cihaz akıllara geçmişteki PSP veya PS Vita’yi getirse de farklı bir kullanım deneyimine odaklanacak.

Tom Henderson konuyla alakalı çok fazla bilgi paylaşmasa da Q Lite’ın Steam Deck veya Nintendo Switch gibi bağımsız bir konsol olmayacağını özellikle belirtmiş. Öte yandan söz konusu yeni ürün, bulut tabanlı da olmayacak. Q Lite, bu iki konseptin dışında PlayStation 5’in Remote Play sistemine dayanacak. Henderson, yeni taşınabilir konsolun PlayStation 5’e bağlı şekilde uzaktan oynama deneyimi için tasarlandığını ve kalıcı bir internet bağlantısı gerektireceğini iddia ediyor. Q Lite’ın 1080p 60 FPS’ye kadar akışı desteklediği söylentiler arasında. Özetle, kullanıcılar bu yeni el konsolunu kullanmak için PlayStation 5’e ihtiyaç duyacak.

Q Lite’in ilk prototipleri, ortasında 8 inç LCD ekran bulunan bir DualSense’e benziyor. Ayrıca cihaz; tetik tuşları, hoparlör, 3.5 mm jak bağlantısı gibi el konsolundan beklenen her aksama sahip olacak.

Q Lite için kesin bir çıkış aralığı yok ancak Tom Henderson’a göre 2024’ün sonlarında piyasaya sürüleceği tahmin edilen PS5 Pro’dan önce bu el konsolu raflarda yerini alacak. Fiyatlandırma konusu her ne kadar bilinmese Q Lite’ın Steam Deck ve Nintendo Switch’ten çok daha ucuz olacağı düşünülüyor. Zira Remote Play’i kontrolcüyle birlikte akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanmak hali hazırda mümkün. Sizin düşünceleriniz neler? Sizce Sony taşınabilir konsol çıkarır mı?