Anasayfa Haber Dikey Sekmeler Özelliği Getiren Brave 1.52 Güncellemesi Yayınlandı

Dikey Sekmeler Özelliği Getiren Brave 1.52 Güncellemesi Yayınlandı

Brave 1.52

Brave Software, Brave 1.52 web tarayıcısını kullanıma sundu. Güncelleme Windows, macOS ve Linux platformlarında mevcut ve yeni bir özellik olarak dikey sekmeleri sunuyor.

Dikey sekmelerin kullanılmasının ana nedeni, ekran alanını daha verimli kullanmaları. Ekranlar giderek genişledikçe, daha sınırlı yatay alan yerine dikey alan kullanmak daha mantıklı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Brave‘in dikey sekmelerle ilgili vurguladığı bir başka avantaj da daha fazla yatay sekme açtıkça ezilmeleri ve sekmedeki metni okuyamamanız. Bununla birlikte, dikey sekmeler bir liste halinde. Bu nedenle ek sekmelere yer açmak için metin hiçbir zaman sıkışık olmaz.

Varsayılan olarak, dikey sekmeler bölmesi tarayıcının sol tarafında olacak. Açık sekmeleriniz, üstlerinde sabitlenmiş sekmeler görünecek şekilde uzun bir listede olacak. Aşina olduğunuz klavye kısayolları da aynı kalacak.

Sekmelerin çok fazla yer kaplamasını istemiyorsanız, dikey sekmeler düğmesini tıklatarak paneli sadece favori ikonların görüneceği şekilde daraltabilirsiniz. Gruplandırılmış sekmeler kullanıyorsanız bunlar aynı şekilde çalışır ve gruplar oluşturmanıza, etiketlemenize ve renk kodu vermenize olanak tanır.

Özelliği kullanmaya başlamak için Brave 1.52’ye güncelleyin ve ardından sekmelerinize sağ tıklayıp altta Dikey Sekmeleri Kullan’ı bulmalısınız.