Anasayfa Haber Microsoft Edge, Google Docs Uzantısını İzinsiz Yüklüyor

Microsoft Edge, Google Docs Uzantısını İzinsiz Yüklüyor

Microsoft Edge, Google Docs Uzantısını İzinsiz Yüklüyor
Microsoft Edge

Microsoft Edge kullanıcıları biraz kafa karıştırıcı bir durum bildiriyor. Tarayıcı, Chrome Web Mağazası’ndan Google Docs Offline uzantısını (internet olmadan Google Docs oluşturmaya ve düzenlemeye olanak tanıyan) izin veya bildirim olmadan yüklüyor.

Birkaç gözleme göre, uzantı yalnızca Canary veya Dev’de değil, farklı kanallarda da görünüyor. Deskmodder, uzantı varsayılan olarak kapalı olmasına rağmen, makinelerindeki Microsoft Edge’in Google Docs Offline’ı onarmak istediğini ve izin almadan etkinleştirdiğini bildirdi.

Çevrimdışı Google Dokümanlar Chrome tarayıcısının bir parçası, bu nedenle bir teori, uzantının bir hata veya yanlışlıkla Microsoft Edge’e ulaştığı yönünde çünkü Chrome ve Edge, temelde Chromium tabanlı tarayıcılar. Ancak, uzantının belirgin bir “Microsoft Edge tarafından yüklendi” imzasının olması davranışın kasıtsız olmadığını gösteriyor.

Ayrıca bir “i” düğmesi Edge’in “deneyiminizi optimize etmek” için uzantıyı açacağını söylüyor. Microsoft Edge’in Office Online için yerleşik kısayollara ve kenar çubuğu düğmelerine sahip olduğu düşünüldüğünde hikaye daha da ironik bir hâl alıyor.

Neyse ki, edge://extensions adresine giderek Google Docs Offline’ın yanındaki Kaldır düğmesine tıklayarak istenmeyen uzantıyı kaldırabiliyorsunuz.