Anasayfa Makale Apple Game Porting Toolkit Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Apple Game Porting Toolkit Nedir ve Nasıl Kullanılır?

En sevdiğiniz oyunları macOS’ta oynayabilmeniz mümkün. Bunun için Apple’ın Game Porting Toolkit aracını kullanabilirsiniz. Nasıl yapılacağını merak ediyorsanız bu makalemizde adım adım anlatıyoruz.

Bilindiği üzere Apple, WWDC etkinliğinde Apple Game Porting Toolkit’i tanıtmıştı. Bu yeni araç seti sayesinde Mac oyuncuları sevdikleri oyunları artık macOS üzerinden oynayabilirler.

Game Porting Toolkit, macOS ve Windows uygulamaları arasında bir köprü olarak Wine ve Crossover’a dayanıyor. İlk denemelere rağmen oldukça iyi sonuçların elde edildiğini söylemek mümkün.

Apple Game Porting Toolkit Nedir?

Apple’ın Game Porting Toolkit’i, Windows oyunlarını Apple bilgisayarlarda oynamayı mümkün kılan, CrossOver’a benzeyen ücretsiz bir araçtır. Güvenilir uyumluluk katmanı sayesinde Apple’ın geliştirdiği D3DMetal’in bir karışımı gibi düşünülebilir. Bu araç sayesinde Mac oyuncuları, Diablo 4, Hogwarts Legacy ve bunun gibi birçok oyunu Mac bilgisayarlarında oynayabilirler.

Ancak bu araç kiti genel haliyle geliştiricilere yönelik olduğundan, çalıştırmasının bir hayli zor olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ayrıca Windows oyuncularının macOS için optimize edilmediğini de unutmamak gerek. Bu sebeple çoğu oyunda iyi bir performans beklememek gerek.

Game Porting Toolkit sayesinde Diablo 4’ün iyi bir şekilde çalıştığı doğrulandı. Ayrıca herhangi bir özel sorun giderme aracı da gerekmiyor. Test edenlere göre, yalnızca en düşük grafik ayarlarında bile, oyunu temel M1 çipinde oynamak mümkün.

Apple Game Porting Toolkit Gereksinimleri Nelerdir?

Game Porting Toolkit’in ana gereksinimlerinden biri macOS Sonoma’ya sahip olmak. Önceki işletim sistemi sürümlerinden farklı olarak, Apple Kimliği olan herkes bu araç kitini kullanabilir. Ancak sürüm hala beta sürümünde olduğundan dolayı hata ve optimizasyon sorunlarının farkında olmak gerek. Bu nedenle, yükleme yapmadan önce tüm önemli belgelerinizi yedeklediğinizden emin olun. Ayrıca Kararlı macOS sürümünüzün etkilenmemesi için macOS Sonoma’yı ayrı bir bölüme kurabilirsiniz.

Araç Kitini İndirin

Araç kitini indirmeden önce ücretsiz bir Apple Developer hesabına giriş yaptığınızdan emin olun. Her zamanki bilgilerinizle giriş yapın. Şartlar ve koşulları kabul ettikten sonra devam edebilirsiniz.

Araç kiti şu anda yalnızca macOS Sonoma sürümünde çalıştığından dolayı bu sürüme geçmelisiniz. Sonoma Beta’nın nasıl kurulacağı hakkında detaylı bilgiyi yine “macOS Sonoma Beta Nasıl Yüklenir?” adlı makalemiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kurulum

Araç kitiyle beraber kurmanız gereken bir yazılım daha var. Xcode 15 Komut Satırı Araçları ve Game Porting Toolkit’i kurmak için Geliştirici indirmeler sayfasına girin. Xcode 15 Komut Satırı Araçları terminal penceresinden indirilemeyen öğeler sağlıyor.

İlk olarak Geliştirici hesabıyla giriş yaptıktan sonra indirmeler sayfasına gidin. İndirme sayfası içerisinde Toolkit aracını bulabilmek için arama kısmını kullanabilirsiniz.

Game Porting Toolkit
Geliştirici indirmeler sayfasında Game Porting Toolkit aracı.

Game Porting Toolkit .dmg aracını indirdikten sonra açın ve uygulamayı kapatmadan simge durumuna küçültün. Daha sonraki adımlarda gerekli olan dosyayı bağlarken uygulamanın açık olması gerekiyor. Ancak şu anda bu durumda .dmg dosyası açıkken gerçekleştirilen herhangi bir kurulum olmuyor. Bu süreç sadece sonraki adımlar için bir zemin niteliğinde.

Not: Mac’inizde ARM64 Homebrew yüklüyse sonraki adımları etkileyebileceğinden Homebrew’u kaldırmanız önerilir. Kaldırmak için /opt/homebrew/bin klasörünü silin veya bir Homebrew kaldırma komut dosyası çalıştırabilirsiniz.

Geliştirici indirmeler sayfasında Xcode 15 Komut Satırı Aracı’nı indirin.

Xcode 15’i indirmeden önce Mac’inizde daha önceden kurulu bir Xcode varsa bunu kaldırmalısınız.

Game Porting Toolkit’i hazır ve çalışır hale getirmek için Xcode 15 için Komut Satırı Araçları’nı da yüklemeniz gerekir. Bu nedenle görselde de görüldüğü gibi Geliştirici indirmeler sayfasında Xcode 15 İçin Komut Satırı Araçları dosyasını bulun ve indirin.

İndirdiğiniz Komut Satırı Araçları .dmg dosyasına çift tıklayın. Ardından .pkg dosyasına çift tıklayın ve kurulum için talimatları izleyin. Bu dosya, gerçek Game Porting Toolkit için her şeyi tamamen hazır hale getirecek.

Terminal Kullanarak Kurulum Yapma

Game Porting Toolkit’i kurmanın ana kısmı, Mac’inizin komut satırı aracı olan Terminal ile çalışmayı içeriyor. Kullanılması gereken komutları eksiksiz bir şekilde yazmanız gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde kodlar çalışmayacaktır.

Command + Space tuşlarına basın. Ardından Terminal yazın ve Enter tuşuna basın. Terminal’i, bulunduğu yerde Applications > Utilities seçeneğine giderek de açabilirsiniz.

Terminal’i açtıktan sonra bir dizi komut yazmanız ve her komut sonrası Enter tuşuna basmanız gerekiyor. Bu komutlardan bazıları parolanızı ister. Parolanızı yazarken Terminal’de herhangi bir karakter görmezsiniz. Ancak endişelenmenize gerek yok çünkü karakterler görünmese de parolanızı her zamanki girmeye devam edin. Yazdıktan sonra, komutu onaylamak ve çalıştırmak için Enter tuşuna basın. Tüm bu aşamalardan sonra ise Game Porting Toolkit kullanıma hazırlanıyor.

Rosetta 2’yi güncellemek için Terminal’de kullanılması gereken komut.

Tüm bu aşamalardan sonra Rosetta 2’yi güncellememiz gerekiyor. Bu yazılım, Apple’ın eski Intel macOS uygulamalarını Apple Silicon uygulamalarına dönüştürmek için kullandığı diğer bir çeviri katmanı. Rosetta güncellemesi ve diğer kurulumlar için aşağıdaki adımları dikkatlice takip etmelisiniz.

Kurulum Adımları

  1. Rosetta Kurulumu (yalnızca M1 ve M2 Mac’ler için geçerli)
    • softwareupdate –install-rosetta komutunu girin.
    • Kurulumu kabul etmek için A tuşuna ve ardından Enter tuşuna basın.
  2.  Diğer tüm komutları gerçekleştirmek için x86_64 kabuğuna girmemiz gerekli. Bu komut Rosetta’yı da etkinleştirecektir.
    • kemer -x86_64 zsh komutunu girin.
  3. Homebrew x86_64 Kurulumu (bu adım yönetici şifresi gerektirir)
    • /bin/bash -c “$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)” komutunu girin.
    • Kurulumu tamamlamak için ikinci kez Enter tuşuna basmanız gerekiyor.
  4. Şimdi ise doğru yol ayarlamalıyız
    • (echo; echo ‘eval “$(/usr/local/bin/brew shellenv)”’) >> /Users/$USER/.zprofile
      eval “$(/usr/local/bin/brew shellenv)” 
      komutunu girin.
  5. Seçilen yolun doğru olduğunu onaylamamız gerekiyor
    • which brew komutunu girin.
    • Komutu girdikten sonra /usr/local/bin/brew çıktısını alırsanız girdiğiniz ve belirttiğiniz yol doğru demektir. Başka bir çıktı alırsanız da export PATH=/usr/local/bin:${PATH} komutunu kullanabilirsiniz.
  6. Şimdi ise Homebrew’i indirebiliriz
    • brew tap apple/apple http://github.com/apple/homebrew-apple komutunu kullanabilirsiniz.
  7. Homebrew Kurulumu (Bu kurulumun tamamlanması 1 buçuk saatten fazla sürebilir)
    • brew -v install apple/apple/game-porting-toolkit
  8. Bir önceki 7. adıma alternatif olarak; zaten Homebrew’in eski bir sürümünü kullanıyorsanız, uygulamayı son sürüme güncelleyebilirsiniz.
    • Güncelleme için brew update brew -v install apple/apple/game-porting-toolkit komutunu kullanabilirsiniz.

Game Porting Toolkit yükleme işlemi sırasında “Error: game-porting-toolkit: unknown or unsupported macOS version: :dunno” şeklinde bir uyarı alabilirsiniz. Bu hata kodu, mevcut Homebrew sürümünüzün macOS Sonoma sürümü ile uyumlu olmadığını gösterir. Bunu düzeltmek için, Homebrew’u en son sürümüne güncelleyin ve kurulumu bir kez daha başlatın.

Wine Öneki Ayarlama

Game Porting Toolkit Wine ön eki, hem Toolkit’in hem de istediğiniz oyunun yüklenmesi gereken sanal bir C: sürücüsünü barındıran bir CrossOver gibi davranır. Game Porting Toolkit’te yeni bir Wine öneki oluşturmak ve tercih ettiğiniz oyun mağazasının ve tek tek oyunların kurulumunu başlatmak için aşağıdaki komutları uygulamanız yeterlidir.

1.Yeni bir Game Porting Toolkit Wine öneki oluşturma

  • WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew --prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 winecfg komutunu girin.
  • Komutu kullandıktan sonra bir Wine yapılandırma penceresi ekranı açılacak. Burada alt kısımda görünen Windows sürümünü Windows 10 olarak ayarlamamız gerekiyor. Daha sonra değişikliği kaybetmek için onayla ve tamam seçeneğini seçin.
Wine önek oluşturma penceresi.

2. Toolkit’in kitaplık dizi Wine’ın kitaplık dizinine kopyalanıyor

  • Not: Bu komutu gerçekleştirmeden önce, indirdiğiniz .dmg dosyasını açarak Game Porting Toolkit’in bağlandığından emin olun.
  • ditto /Volumes/Game\ Porting\ Toolkit-1.0/lib/ brew --prefix game-porting-toolkit/lib/

3.Game Porting Toolkit DMG’de bulunan komut dosyalarını /usr/local/bin klasörüne yerleştirin

  • Bunun için cp /Volumes/Game\ Porting\ Toolkit/gameportingtoolkit /usr/local/bin komutunu kullanabilirsiniz.

Wine önekleri Game Porting Toolkit’te ayarlandıktan sonra, oyun mağazaları için istemciyi kurmanın zamanı geldi. Bu, Windows oyunlarını Mac’inize indirip yüklemenizi sağlar. Steam, Battle.net, Epic Games Başlatıcı veya GOG başlatıcıyı çalışır duruma getirmek için ilgili talimatları izleyebilirsiniz.

Game Porting Toolkit Nasıl Kullanılır?

Önceki tüm adımları tamamladıktan sonra, Game Porting Toolkit’i kullanarak Mac cihazınızda Windows oyunlarını nasıl oynayabileceğimize geçebiliriz. Bu araç seti, Steam, Battle.net ve Epic gibi oyun mağazalarının Windows sürümlerine erişmeye, en sevdiğiniz oyunları indirmeye ve bir çeviri katmanı aracılığıyla oyunları çalıştırma imkanı sunuyor.

Game Porting Toolkit Steam Kurulumu

Steam kurulumunu gerçekleştirmek için, Steam Windows yükleyicisini indirmeniz ve onu bir Wine ön ekine yüklemeniz gerekiyor. Ardından uygulamayı başlatmak için Terminal komutlarını kullanmanız gerekir. Steam’e giriş yapmaya çalışırken boş bir pencere hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Şu anda bu hata için kesin bir çözüm yöntemi olmasa da geçici bir çözüm bulunuyor. Geçici çözüm yolunu da aşağıdaki adımlarda belirtiyoruz.

1. İlk olarak Windows için Steam’i indirmek ve kurulum dosyasını indirilenler klasörüne kaydetmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. İndirme yaparken İzin Ver yazısına tıklamanız gerekebilir.

2. Game Porting Toolkit içerisine Steam’i yükleme

  • Bunun için gameportingtoolkit ~/my-game-prefix ~/Downloads/SteamSetup.exe komutunu kullanabilirsiniz.
  • Bu aşamadan sonra Steam yükleyicisinin Windows sürümü açılmalı. Kurulumu gerçekleştirmek için gösterilen yönergeleri izleyin. Kurulum tamamlandıktan ve Steam başlamaya çalıştıktan sonra, muhtemelen Steam’e yüklenmeyen boş bir gri pencere göreceksiniz. Bu sorunu alırsanız sonraki komut Steam’i normal şekilde başlatmanıza yardımcı olacaktır.

3. Steam’i çalıştırın

  • Steam’i çalıştırmak için ilk olarak gameportingtoolkit ~/my-game-prefix ‘C:\Program Files (x86)/Steam/steam.exe’ komutunu kullanın.
  • Boş pencere problemi devam ederse sonraki komutu kullanabilirsiniz.

4. Oturum Açma

  • MTL_HUD_ENABLED=1 WINEESYNC=1 WINEPREFIX=~/my-game-prefix /usr/local/Cellar/game-porting-toolkit/1.0/bin/wine64 ‘C:\Program Files (x86)\Steam\steam.exe’
  • Hatalar devam ederse Terminal’i kapatıp yeniden açarak komutları tekrar deneyin. Steam penceresi düzgün bir şekilde yüklenene kadar bunu yapmaya devam edin. Birkaç denemeden sonra Steam normal şekilde yüklenmelidir.

Steam sorunsuz bir şekilde kurulduktan ve açıldıktan sonra kitaplığınıza gidebilir ve istediğiniz oyunları indirip yüklemeye başlayabilirsiniz. Game Porting Toolkit çeviri katmanında tüm oyunların sorunsuz çalışmayacağını unutmayın. Performans sorunları ortaya çıkabilir ve hatta bazı oyunlar hiç açılmayabilir. Bu sayede hangi oyunların bu konuda daha başarılı olduğunu da anlaşılabilir.

Game Porting Toolkit Battle.net Kurulumu

Battle.net başlatıcısını Game Porting Toolkit Wine ön ekine yüklemek ve ardından yeni çıkan ve oldukça popüler Diablo 4 dahil Blizzard oyunlarını indirmek de mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1.İndirilenler klasöründen Battle.net başlatıcısının Windows sürümünü indirin.

2. Diablo IV oynamak istiyorsanız Terminal’de kullanmanız gereken komutlar şu şekilde olmalı:

  • WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew --prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 reg add ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion’ /v CurrentBuild /t REG_SZ /d 19042 /f
    WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew --prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 reg add ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion’ /v CurrentBuildNumber /t REG_SZ /d 19042 /f
    WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew --prefix game-porting-toolkit/bin/wineserver -k

3. Battle.net’i yükleme ve çalıştırma

  • gameportingtoolkit ~/my-game-prefix ~/Downloads/Battle.net-Setup.exe komutu ile Battle.net kurulumunu yapabilirsiniz.
  • İstemcinin kurulumunu tamamlamam için yönergeleri izleyebilirsiniz.
  • Not: Şu anda Battle.net başlatıcısını bir kez kapattıktan sonra yeniden açmanızı ve yeniden oturum açmanızı engelleyen bir sorun mevcut. Başlatıcıya ihtiyaç duymadan her oyunu ayrı ayrı doğrudan başlatarak bu Game Porting Toolkit sorununu aşmak için bir sonraki adımdaki komutu kullanabilirsiniz.

4. Her oyunun ayrı ayrı başlatmak

  • Her oyunu ayrı başlatmak için arch -x86_64 gameportingtoolkit-no-hud ~/my-game-prefix ‘C:\Program Files (x86)\Diablo IV\Diablo IV Launcher.exe’ komutunu kullanabilirsiniz.
  • Bu komut Diablo IV’e özeldir. Game Porting Toolkit’i kullanarak başka bir Battle.net oyunu başlatmak istiyorsanız, komut içindeki Diablo IV’ün .exe yolu yerine oyunun .exe dosyasının yolunu yazmanız gerekiyor.

Game Porting Toolkit Epic Games ve GOG Kurulumu

Şu anda Epic Games Başlatıcı’nın normal sürümü Game Porting Toolkit aracılığıyla çalışmıyor. Bu nedenle burada kullanılan yöntem, Epic Games ve GOG için oyun başlatıcı işlevi gören açık kaynaklı bir uygulama olan Heroic Games Başlatıcı aracılığıyla kullanılıyor.

Game Porting Toolkit aracılığıyla Heroic Games Launcher’ı yükleyip açmak ve ardından Epic ve GOG kitaplıklarınızdaki oyunları indirip oynamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1.İlk olarak GitHub sayfasın gidin. Eğer hesabınız varsa giriş yapabilir, hesabınız yoksa da yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

2. Heroic Games Launcher için bir .dmg dosyası indirin.

3. Heroic Games Launcher’ı açın ve Epic Games Store veya GOG hesabınıza giriş yapın.

  • Uygulama herhangi bir nedenle açılmıyorsa, bir Terminal penceresi açın ve xattr -cr komutunu girin. Sonrasında bir boşluk bırakarak Terminal penceresindeki komutun hemen yanındaki Heroic Games Başlatıcı simgesini sürükleyip bırakın. Bu işlem, başlatıcının dosya yolunu Terminal penceresine kopyalayıp yapıştıracaktır. Ardından xattr -cr /Applications/Heroic.app komutunu çalıştırın. Daha sonrasında başlatıcıyı tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

4. Başlatıcı açıldığında ve Epic veya GOG’da oturum açabilirsiniz. Daha sonrasında kitaplığınıza giderek oynamak istediğiniz oyunu kurabilirsiniz.

5. Yüklemek istediğiniz oyunun Heroic’in dizinine kurulacağını onaylamalısınız. Dosya yolu /Users/Admins/Games/Heroic şeklinde olmalı. Sonrasında Yükle tuşuna basabilirsiniz.

6. Oyun yüklendikten sonra, sağ üstte yer alan üç nokta düğmesinin yanındaki Ayarlar simgesine tıklayın ve CrossOver/Wine Sürümünü Gaming Toolkit Standalone – wine 7.7 olarak değiştirin. Oyunun Game Porting Toolkit aracılığıyla başlatılması için doğru Wine önekinizin varsayılan yolu /Users/Admins/* Wine Prefix Name * şeklinde olmalıdır.

7. Son adım olarak Ayarlar penceresini kapatın ve oyunu başlat tuşuna basın. Oyun artık Game Porting Toolkit çeviri katmanını kullanarak sorunsuz bir şekilde başlamalıdır.

Game Porting Toolkit Sorun Giderme ve Düzeltmeler

Game Porting Toolkit’i kullanarak oyunları oynayama çalışırken, oyun performansına müdahale edebilecek veya belirli oyunları tamamen oynanamaz hale getirebilecek farklı engellerle karşılaşabilirsiniz. Burada ise araç kitinin kullanımında sıkça karşılaşılan birkaç sorunu ele alıp çözüm yollarına bakacağız. Ancak, bu uygulamada karşılaşabileceğiniz tüm engellerin çözülemeyeceğini unutmayın. Örneğin, Valorant veya Overwatch 2 gibi hile önleme sistemlerine sahip oyunların çoğu emülasyon yoluyla Mac’te hâlâ oynanamıyor.

Bununla birlikte, engeli aşmak için bir şeyler yapılabilen bazı durumlar var. Örneğin, Elden Ring’in ayrıca bir hile önleme sistemine sahip bir oyun. Ancak ele alınacak düzeltmelerden biri de, Game Porting Toolkit aracılığıyla oyunu çevrimdışı oynamanıza izin veren geçici çözümü içeriyor.

Giriş Kısmında Steam Siyah Ekran Oluyorsa Ne Yapılmalı?

  1. İlk olarak macOS için Steam’i indirin ve Mac cihazınıza kurun
  2. /Users/$USER/Library/Application Support/Steam klasörüne erişin ve aşağıda yer alan öğeleri kopyalayın
    • config
    • registry.vdf
    • userdata
  3. Kopyalanan öğeleri Game Porting Toolkit Wine ön ekinizdeki Steam klasörüne yapıştırın. Klasörün varsayılan konumu ~/my-game-prefix/drive_c/Program Files (x86)/Steam/ şeklinde olmalıdır.
  4. Tüm bu aşamalardan sonra siyah ekran hatası olmadan Wine öneki Steam’inizi normal şekilde açabilmeniz gerekiyor.

Steam Çöküyorsa Ne Yapılmalı?

Mac’inize bağlı harici monitörlere sahip olmak, Game Porting Toolkit aracılığıyla kullandığınızda Steam’in çökmesine neden olabilir. Bu sorunla karşılaşıyor ve harici ekranlar kullanıyorsanız, bunların bağlantısını kesmeyi ve ardından Steam’i yeniden başlatmayı deneyin.

Elden Ring Easy Anti-Cheat İçin Geçici Çözüm

Şu anda Game Porting Toolkit aracılığıyla hile önleme sistemleriyle oyunları çalıştırmanın bir yolu yok. Bu nedenle Elden Ring için geçici tek çözümü, oyunun Easy Anti-Cheat’in çalışmasını gerektirmeyen çevrimdışı sürümünü başlatmak. Ancak bu sürümü kullanmak, oyunun herhangi bir Çok Oyunculu özelliğine erişiminizi engelleyecektir. Ancak bu sayede en azından oyunu tek oyunculu olarak oynayabilirsiniz. Aşağıda adımları izleyerek Offline şekilde Elden Ring’e erişebilirsiniz.

  1. Game Porting Toolkit’teki diğer her şeyi ayarladıktan ve Wine ön ekinizde Steam’in Windows sürümünü açtıktan sonra, Steam kitaplığınızda Elden Ring’i bulun ve sağ tıklayın. Yönet > Yerel dosyalara gözat öğesini seçin.
  2. Oyunun klasörünü açın ve start_protected_game.exe dosyasını start_protected_game_original.exe olarak yeniden isimlendirin.
  3. Ardından eldenring.exe dosyasını start_protected_game.exe olarak yeniden isimlendirin.
  4. Oyun dosyaları penceresini kapatın ve Elden Ring’i normal şekilde başlatın. Game Porting Toolkit’in artık oyunun hile karşıtı olmayan, çevrimdışı sürümünü başlatması gerekiyor.

Eski Windows Sürümü Hataları

Bu Game Porting Toolkit hatasını düzeltmek için Terminal’de aşağıdaki betiği çalıştırmayı deneyin ve ardından size hatayı veren oyunu yeniden başlatın.

WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew –prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 reg add ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion’ /v CurrentBuild /t REG_SZ /d 19042 /f
WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew –prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 reg add ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion’ /v CurrentBuildNumber /t REG_SZ /d 19042 /f
WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew –prefix game-porting-toolkit/bin/wineserver -k

Wine Çöktükten Sonra Hiçbir Şey Yüklenmiyorsa Ne Yapılabilir?

Bu hata Game Porting Toolkit kullanırken zaman zaman meydana gelebilir. Bunu düzeltmenin en kolay yolu, aşağıdaki Terminal komutuyla tüm Wine tehditlerini kapatmaktır:

  • killall -9 wineserver && killall -9 wine64-preloader

Kontrolcü Problemleri

Game Porting Toolkit aracılığıyla oyun oynamaya çalışırken kontrol cihazınızla ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız, Steam Beta’ya kaydolmak bu sorunları çözmenize yardımcı olabilir.

Pikselli-Sınırlı Ekran Çözünürlüğüne Sahip Oyun

Bu Game Porting Toolkit sorununun çözümü, aşağıdaki komutu kullanarak Retina Moduna (yüksek çözünürlüklü mod) geçmektir.

  • WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew –prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 reg add ‘HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Mac Driver’ /v RetinaMode /t REG_SZ /d ‘Y’ /f

Bu mod açıkken bazı oyunların çalışmayacağını unutmayın. Bu nedenle devre dışı bırakmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

  • WINEPREFIX=~/my-game-prefix brew –prefix game-porting-toolkit/bin/wine64 reg add ‘HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Mac Driver’ /v RetinaMode /t REG_SZ /d ‘N’ /f

Red Dead Redemption 2 gibi AVX ve AVX 2 Oyunları Çalışmıyor

Gelişmiş Vektör Uzantılarını (AVX ve AVX 2) kullanan oyunlar, ARM 64 yongaları için desteklenmez. Game Porting Toolkit uyumluluk katmanının yardımıyla başlatmaya çalışsanız bile normalde M1 ve M2 Mac’lerde çalışmazlar. Dying Light 2 gibi belirli oyunlar için çözüm sağlayabilecek olası bir geçici çözüm şu şekilde:

  1. Oyunu Steam kitaplığınızda bulun, sağ tıklayın ve Yönet >Yerel dosyalara gözat seçeneğine basın.
  2. ph\work\bin\x64 konumuna gidin ve runtime_dx11.dll dosyasını runtime_dx11.dll.bak olarak yeniden isimlendirin.
  3. Oyuna giriş yapmayı deneyin.
  4. Normal runtime_dx11.dll dosyasına geri dönmeniz gerekirse .bak klasörünü silin.

Tüm bu adımlarla beraber Game Porting Toolkit’i kurabilir, istediğiniz ve desteklenen oyunları Mac cihazınızda oynayabilirsiniz. Oyun performansının stabil olmayacağını ve çeşitli hatalarla karşılaşabileceğinizi unutmayın.

Bir yorum

  1. Merhaba Sayın Editör, şuan bu araç emekle aşamasında farkındayım fakat bu araçla mesela RDR2 gibi bir oyuna türkçe yama veya mod kurmak mümkün mü? AntiCheat’e sahip Valorant ve vb vs gibi oyunları oynamak mümkün mü veya mümkün olacak mıdır acaba, M3 ile dahada gelişeceğini düşünüyorum bu teknolojinin ama Apple dil yaması veya modlar gibi şeylere kesin izin vermeyecektir diye düşünüyorum, sizin düşünceleriniz nelerdir, teşekkürler, iyi günler.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version