Anasayfa Haber Microsoft, Genel Hizmet Sözleşmesine Yapay Zeka Hizmetlerini Ekledi

Microsoft, Genel Hizmet Sözleşmesine Yapay Zeka Hizmetlerini Ekledi

Microsoft, kısa süre önce resmi Genel Hizmet Sözleşmesinde güncellemeler yayınladı. Yeni kurallar 30 Eylül tarihinde yürürlüğe girecek ve birden fazla yeni ekleme ve değişiklik içeriyor. Sözleşmenin tamamına Microsoft’un genel makalesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

En büyük değişiklik, Microsoft’un AI hizmetlerinin kullanımına ilişkin yeni bir bölüm. Bu, muhtemelen Windows Copilot ve Microsoft 365 Copilot hizmetleriyle birlikte Bing Chat sohbet robotunun kullanımını içeriyor.

Güncellenen hizmet şartlarının birkaç maddesi şu şekilde;

  1. Tersine Mühendislik: Modellerin, algoritmaların ve sistemlerin temel bileşenlerini keşfetmek için AI hizmetlerini kullanamazsınız. Örneğin, modellerin ağırlıklarını belirleyip kaldırmaya çalışmayabilirsiniz.
  2. Veri Çıkarma: Açıkça izin verilmedikçe, yapay zeka hizmetlerinden veri çıkarmak için web kazıma, web toplama veya web veri çıkarma yöntemlerini kullanamazsınız.
  3. AI Hizmetlerinden alınan verilerin kullanımına ilişkin sınırlamalar: AI hizmetlerini veya AI hizmetlerinden alınan verileri, başka herhangi bir AI hizmeti oluşturmak, eğitmek veya iyileştirmek (doğrudan veya dolaylı olarak) için kullanamazsınız.
  4. İçeriğinizin Kullanımı: Yapay zeka hizmetlerini sağlamanın bir parçası olarak Microsoft, hizmetin kötü niyetli veya zararlı kullanımlarını veya çıktılarını izlemek ve önlemek amacıyla hizmete girdilerinizi ve hizmetten çıktılarınızı işleyecek ve depolayacaktır.
  5. Üçüncü taraf iddiaları: AI hizmetlerini geçerli yasalara uygun olarak kullanmanıza ilişkin herhangi bir üçüncü taraf iddiasına yanıt vermekten yalnızca siz sorumlusunuz (yapay zeka hizmetlerini kullanımınız sırasında içerik çıkışıyla ilgili telif hakkı ihlali veya diğer iddialar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere).

Ayrıca sözleşmedeki “İçeriğiniz” tanımı, “yapay zeka hizmetlerimizi kullanımınız sonucunda oluşturulan içeriği” içerecek şekilde genişletildi. Davranış Kuralları bölümü de artık yapay zeka hizmetlerinin kullanımını kapsayan bilgiler içeriyor.

Hizmetler sözleşmesinde yapılan bir dizi başka küçük değişiklikler de mevcut. Hem OneDrive hem de Outlook.com’un kullanımlarını açıklayan yeni bir Microsoft Depolama bölümü yer aldı. Microsoft Rewards bölümünde, küresel olarak kullanılabilir olduğunu yansıtmak için bazı değişiklikler de yapıldı.