Anasayfa Haber Baldur’s Gate 3’ün 1000’den Fazla Hatayı Düzelten Büyük Yaması Yayınlandı

Baldur’s Gate 3’ün 1000’den Fazla Hatayı Düzelten Büyük Yaması Yayınlandı

Baldur's Gate 3 Büyük Yama

Larian Studios tarafından geliştirilen ve şimdiye kadar büyük beğeni toplayan Baldur’s Gate 3, bu ayın başlarında yayınlanmıştı. Ancak bilindiği gibi oyun tamamen kusursuz değil ve birkaç hata içeriyordu. Stüdyo nihayet oyunun binden fazla hatasını düzelten büyük yamasını yayınladı.

Larian Studio’nun sayfasın paylaşılan gönderide, yama notlarının yanı sıra ele alınan önemli sorunlar yer alıyor:

“NPC’lerin sizi bazen gerçekten fark etmemeleri gerekirken fark etmesi, kupalar ve gazeteler gibi yer çekimi kanunlarına uyması gereken havada asılı duran eşyalar ve Shadowheart’ın romantik sahnesinin bazı oyuncular için tetikleyici olmaması gibi sorunları ortadan kaldırdık.”

Larian’a göre yamada 1.000’den fazla hata düzeltmesinin yanı sıra bir dizi oyun dengesi ve akış değişikliği de bulunuyor. Oyunu henüz bitirmemiş veya oyunun orta kısımlarındaysanız, Spoiler’a maruz kalmamak için yama notlarını okumamanız tavsiye ediliyor.

Ayrıca yapımcı şirket, şu ana kadar tüm oyuncuların Baldur’s Gate 3 için toplamda 200 milyon saat zaman harcadıklarını söyledi. Yeni yamayla beraber oyunun performansında ciddi iyleştirmeler planlanıyor.

Daha önce de söylendiği gibi Baldur’s Gate 3, 6 Eylül’de Sony’nin PlayStation 5 konsolunda piyasaya sürülecek. Ayrıca oyun 2023 yılının sonuna Xbox Series X ve S konsollarında da yayınlanacak.