Anasayfa Haber Baldur’s Gate 3 İçin 27 Şubat’ta Yeni Bir Video Yayınlanacak

Baldur’s Gate 3 İçin 27 Şubat’ta Yeni Bir Video Yayınlanacak

Özellikle eski nesil oyuncuların aşina olduğu Baldur’s Gate’in yeni oyununa dair oynanış videosu, 27 Şubat’ta Pax East fuarında gösterilecek.

Baldur’s Gate’i bilmeyenlere oyunu anlatmak gerekirse, CRPG türünün babası olmasının da ötesinde dedesi, ilk öncülerinden biri diyebiliriz. CRPG türü Computer Role Playing Game açılımı ile bilinir. Ağırlıklı olarak FRP (fantastik rol yapma) oyunlarının, bilgisayarda daha detaylı oynanmasına imkân sağlayan tür diyebiliriz. Günümüzde, CRPG türünün en popüler oyunları olan Divinity: Original Sin 2, Pillars of Eternity, ve Pathfinder: Kingmaker, şu anki başarılarını Baldur’s Gate’in elde ettiği başarıya borçlular.

Oyuncular tarafından CRPG türü son zamanlarda tekrar ilgi görmeye başlayınca, bu durum Baldur’s Gate oyunun da hareketlenmesini sağladı. Yıllardır sessiz sedasız zamanın gelmesini bekleyen Baldur’s Gate, geçtiğimiz aylarda yeni bir oyunla karşımıza çıkacağını, Larian Studios aracılığıyla şu video ile duyurmuştu.

Divinity serisinin de arkasındaki ekip olan Larian Studios, geçtiğimiz haziran ayında Baldur’s Gate 3 duyurusu yaptığında, oyuna dair henüz net bir bilgi yoktu. Gerek savaş sistemi, gerek görsel stili, gerekse oynanış mekanikleri hakkında bilgilere cevap bulmak mümkün değildi. Larian Studios dün ‘’bir şeyler hazırladığını’’ belirten bir teaser yayınladı ve oyunculara 27 Şubat’ı işaret etti.

Bugün ortaya çıkan detaylarla birlikte Baldur’s Gate 3’e dair resmi oynanış videosu, 27 Şubat tarihinde PAX East Fuarı’nda gösterime sunulacak. Videoyu Türkiye saati ile 23.30’da Youtube’da başlayacak canlı yayında izleyebilirsiniz. Larian Studios, Baldur’s Gate 3’e dair oyunun 100 saatten fazla oynanabilir içeriğe sahip olacağı ve yeni nesil bir CRPG olacağı iddialarında bulunuyor.

İlginizi çekebilir: SnowRunner 19 Nisan’da Satışa Çıkıyor