Anasayfa Haber Instagram Reels İndirme Özelliği Herkese Açıldı

Instagram Reels İndirme Özelliği Herkese Açıldı

Instagram Reels İndirme

Instagram, herkese açık hesaplardan artık Reels indirme özelliğini kullanıma sunuyor. Adam Mosseri yayın kanalında daha önce ABD’de mevcut olan özelliğin artık küresel olarak herkese sunulduğunu duyurdu. Instagram Reels İndirme özelliği kullanıcıların videoları çevrimdışı izlemek için kaydetmelerine veya sosyal medyada olmayan kişilerle paylaşmalarına olanak tanıyor.

Instagram’da bir Reel indirmek için Paylaş düğmesine dokunabilir ve alttaki seçeneklerden İndir’i seçebilirsiniz. İndirdiğiniz Instagram Reels’i telefonunuzdaki kamera rulosunda veya galeride bulabilirsiniz. Herkese açık bir hesaptan indirdiğiniz Reels’te içerik üreticisinin kullanıcı adı videoya filigran olarak eklenecek.

İçerik üreticileri kullanıcıların videolarını indirmelerini engelleme olanağına sahip ancak yine de bu Reels’ları koleksiyonlarınıza kaydedebilirsiniz. İlk olarak bu yıl haziran ayında tanıtılan özellik, Instagram’ın rakip platformu TikTok’ta zaten mevcut ve içerik üreticileri hesapları için indirme özelliğini devre dışı bırakma olanağı da sağlıyor.

Instagram ayrıca, kullanıcıların Instagram hesaplarına veda etmeden Threads profillerini silmelerine olanak tanıyan çok istenen bir özelliği de ekledi. Mark Zuckerberg geçen ay, yeni sosyal medya platformunun aylık aktif kullanıcı sayısının 100 milyona yakın olduğunu açıklamıştı.