Anasayfa Haber Remedy, Control Oyununun Tüm Haklarını 505 Games’ten Satın Aldı

Remedy, Control Oyununun Tüm Haklarını 505 Games’ten Satın Aldı

Remedy Control 505 Games

Remedy Games, tüm mevcut ve gelecekteki Control serisi geliştirmelerine ilişkin tüm yayınlama, dağıtım, pazarlama ve diğer hakların 17 milyon avro karşılığında 505 Games’ten stüdyoya devredildiğini açıkladı. Control’ün piyasaya sürülmesinden bu yana 4 milyondan fazla sattığı ve yaklaşık 100 milyon euro gelir elde ettiği de bilgiler arasında.

Şirket, “Control serisi Remedy’nin merkezinde yer alıyor. Control, Condor ve Control 2‘nin tüm haklarını alan Remedy, artık uzun vadeli franchise büyümesine odaklanarak doğru ürün ve iş kararlarını verebilecek konumda.” dendi.

Kaçıranlar için Condor, Remedy’nin 2021’de duyurulan çok oyunculu projesinin kod adı olduğunu hatırlatalım. Paylaşılan Control ve Alan Wake evreninde geçen oyunun, dört oyunculu ortak bir giriş olması planlanıyor. Oyun, stüdyonun Northlight motoru kullanılarak geliştiriliyor ve PC, Xbox Series X|S ve PlayStation 5 platformlarına gelecek.

Remedy CEO’su Tero Virtala, “Remedy’nin işimiz ve yarattığımız fikri mülkiyetler üzerinde daha fazla sahipliğe sahip olma yönündeki uzun vadeli stratejisinin bir parçası olarak, Control’ün ve geliştirilmekte olan Condor ve Control 2’nin tüm haklarını geri aldık. Control serisinin tam mülkiyetine sahip olmak bize ileriye dönük en iyi yola karar verme özgürlüğü veriyor. Control’ün birçok ortak tarafından cazip bir marka olarak görüldüğünü bilerek seçeneklerimizi dikkatle değerlendireceğiz.” dedi.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version