Anasayfa Haber Instagram Durum Güncellemesi Özelliği Kullanıcı Profillerine Geliyor

Instagram Durum Güncellemesi Özelliği Kullanıcı Profillerine Geliyor

Instagram Durum Güncellemesi Kullanıcı Profilleri

Instagram durum güncellemesi özelliği Notlar yakında uygulamada kullanıcı profillerinde de yer alarak daha da ön plana çıkacak. Bildiğiniz üzere şu an için Notlar sadece Instagram’ın gelen kutusundan yer alıyor.

Değişiklik, özelliğin görünürlüğünü artıracak ve kullanıcılara, arkadaşlarının güncellemeleriyle etkileşimde bulunabilecekleri yeni bir alan sağlayacak. Uygulama aynı zamanda Notlar için “istemler” üzerinde de denemeler yapıyor. Bu detay, kullanıcıların, arkadaşlarının güncellemelerinde yanıtlamaları için soruları paylaşmasına olanak tanıyacak.

Notlar, güncellemelerin yalnızca 24 saat boyunca kalması ve yalnızca ortak takipçiler tarafından görülebilmesi açısından Hikayeler’e benzer yapıda. En son güncellemeler, Meta’nın, kullanıcıları daha küçük, daha seçilmiş arkadaş grupları için daha sık paylaşım yapmaya teşvik etmek amacıyla ilk kez 2022 yılında tanıtılan bu özelliği nasıl kullandığının bir başka işareti.

Ayrı olarak, uygulama aynı zamanda iOS çıkartma özelliğine benzer şekilde kullanıcıların fotoğraflarındaki nesnelerden çıkartmalar yapmasına olanak tanıyan yeni bir Kesilmiş Figürler özelliği de ekliyor. Instagram’da bu çıkartmalar Hikayeler’de veya Reel’de paylaşılabilecek. Ayrıca diğer kullanıcıların herkese açık gönderilerinden de Kesilmiş Figürler yapılabilecek ve bu da insanlara başkalarından gelen içerikleri yeniden düzenlemenin etkili bir şekilde yeni bir yolunu sunacak.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version