0. Gün

Program Nasıl?

  • Yerinde

    Oy: 14 63,6%
  • Ağır

    Oy: 3 13,6%
  • Hafif

    Oy: 5 22,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    22
Tarih: 6.02.2024 23.58

Kalan Gün: 488



Hedef
: En kötü ilk 10 bin

Bölüm: Dil

Mevcut durum: TYT Tek deneme 50 net. AYT yok. YDT yok.

Modum: 9/10


Şuan program hazırlayıp yarın başlayacağım.


Benim için en önemlisi TYT ve YDT. Özellikle de TYT Matematik kısmı çünkü Dil Bölümündeki kişilerin çoğunun İngilizcesi çok iyi olsada Matematik yönünde zayıflar. Zayıf noktadan vurmak gerek.


Öncelik vereceğim dersler: TYT Edebiyat, TYT Matematik ve İngilizce.


Okuldan saat 15.10'da çıkıyorum. Genelde 16 gibi evde oluyorum. Geldiğimde kardeşim PC'de oluyor. 2 saat onun kalkmasını beklerken başka bir şekilde o iki saati değerlendirmem gerek. Elime telefon almamam lazım. İlk iş yemek yemek, yoksa hazırlamak olacak. Esneme payı ile 1 saat diyelim. Saat 17'den 18'e kadar da kitap okusam kitap okuma kısmını halletmiş olurum. Kitaptan sıkılırsam Kuran'a geçerim. 18'den 00'a kadar 6 saat var. Bu 6 saati iyi değerlendirmeliyim.


Saat 18'de Matematik ile başlamak istiyorum. Rehber Matematik 49 Günde TYT ile gitmeyi düşünüyorum. Baştan başlamak istemiyorum çünkü bu kampa defalarca kez baştan başladım. İlk videoları artık tekrar izlemek istemiyorum. Sanırım Rasyonel Sayılardan yani 9. günden başlayacağım. Eğer denemelerde ilk konulardan eksiğim çıkarsa geri dönerim.


Günde bir videodan gideceğim ancak şu konularda kararsızım. Öneri ve düşüncelerinizi beklerim.


1. Şimdi mesela bir video 50 dk. Ben oturup 50 dk izleyip sonra soru çözümüne mi geçmeliyim?

2. Üsttekinin aksine videoyu sürekli durdurup hocadan önce soruları çözmeye mi çalışmalıyım? Önce çözüp sonra hocadan mı dinlemeliyim?

3. Üst maddeye benzer. Önce hocadan dinleyip sonra çözmeye mi uğraşmalıyım?

4. Not almalı mıyım?


Tamam şimdi kaldığım yerden devam edeyim. 1 saat video izledim diyelim. Bir saat de soru çözümü yapsam günde iki saat eder. 18 de başlasam saat 20 de matematik bitmiş olacak.


20'de Türkçe'ye başlayacağım. Türkçe'de ise Rüştü Hoca ile başlayayım diyorum ancak çok basit anlatıyor ve videolar kısa. Konular da basit. Bir videoyu izlemeden veya çok hızlı şekilde izleyip kitaba geçebilirim. Bir saatte Türkçe desek saat 21 olacak.


Geriye üç saat kaldı. Bunun iki saatini İngilizce'ye ayırmak istiyorum. Bunda bir kanal ile ilerlemek istemiyorum. Öncelikle ''Tense''lerden başlayıp özellikle temel tenseleri hızlıca bitirip daha sonra diğer bir nebze karmaşık olan tenselere bakacağım. Buna bir gün hedefi koymuyorum. Hızlıca bitirmek istiyorum. Günde iki saati ikiye böleceğim. Birinde dediğim gibi konu çalışması birinde ise ingilizce kitap okuma, hikaye okuma veya yazma etkinliği yapacağım.


Bunlardan sonra saat 23 oldu. Son bir saat kalıyor. Dinlenme amaçlı hafif bir TYT dersi koymak istiyorum. Böylece ayak üstü bir dersi daha halletmiş ve genel TYT denemelerinde netimi arttırarak motivasyonumu arttırmak istiyorum. Tarih çalışmak istiyorum. Söylemeye gerek yok, Celal Hocam'la ilerleyeceğim. TYT ile ilgili 31 videosu var. Bunlardan ilk 10'unu adım gibi biliyorum desem yeridir. Eğer denemeler aksini söylerse baştan başlarım. Hoca uzata uzata anlatsa bile 30 video çok az zaten. Bir gün video izleyip ertesi gün TYT Tarih çözeceğim. Böylece 62 günde bitecek. Tabii haftasonlarını saymazsak. O zaman da Tarihi kasacağımı sanmam. En fazla bir günde video+soru kombosu yaparım.


Hafta içi 6 saat çalışacağım için haftasonu kasmayacağım. Cumartesi zaten okulun kursu var ona giderim. TYT Geometri çalışırım. Kursta görüyoruz onun tekrarını falan yaparım. Kitap okur, İngilizce kitap okurum, Film izlerim, Kuran ezberlerim falan filan.


Pazar günü de yine 6 saat çalışırım.


Cuma günü kapalı gün yapacağım. O gün ders yok. Bir diğer kullanımıyla ''off day''. Türkçesini kullanmak istedim sadece.


Kaba ve esneme paylı, yuvarlamalı bir hesap yaptığımızda TYT kısmında konu olarak iki ay sonra Tarih, Türkçe ve Matematiği halletmiş olurum. Geriye Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Din kalıyor.


Tüm bunların dışında namazları kılıp her namazdan sonra da Tebareke suresini ezberlemeye çalışacağım. Ayrıca her cumartesi günü şiir ezberlemeye uğraşırım.


Peki hangi kitabı okuyacağım? Normalde başta Rus edebiyatından Dostoyevski, Gogol ve Tolstoy olmak üzere klasikleri okurum. Franz Kafka, Nietsche, Shakespare vb. ancak bu dönemde bana motivasyon sağlaması ve kafamı çok yormaması adına ve bir süredir kaybetmiş olduğum kitap okuma alışkanlığını geri kazandırması umuduyla çok sevdiğim, yeri özel olan ve bana kitap okuma ile film izleme alışkanlığını aşılayan seri olan Harry Potter'ı okuyacağım.



Ders çalışmak bu blog sayesinde belki daha eğlenceli olur.


Sizlerinde paylaşım yapmasını ve bana olan önerilerinizi bekliyorum.


Teşekkürler!
Sıradaki sayfa: 1. Gün

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Travis_Bickle
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
467
Yorumlar
3
Son güncelleme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

Travis_Bickle adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Sohbet Muhabbet - Arkadaşlık İlişkileri
    Uzun zaman sonra döndüm. Biraz sohbet etmek istiyorum. Sanırım bugün pek bir şey yaşamamış olsam...
  • Rüyalar
    Rüya Önsöz Bugün rüyalar hakkında konuşmak istedim. Öncelikle rüyalarla ilgili bir kaç bir şey...
  • 11.11.2023
    Yazma sebebi mi açıklamada belirttim. Daha iyi anlama için linkini vereceğim konuya...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı