Anschluss

12 Mart 1938 tarihinde, Hitler'in genişleme planının ilk adımı, Avusturya'nın ilhak edilmesi.
Bu 2 alman devletinin tarihinde düşmanlıkları da olmuştur, dostlukları da. Fakat bu tarihte hepsi bir köşeye bırakılmış ve 2 alman devleti aralarında çizilen sınırı kaldırmıştır. Avusturya artık 3. imparatorluğun bir parçası olmuştur. Ayrıca hiçbir zorlama da olmamıştır, aksine Avusturya halkı bunu hoşgörü ile karşılamıştır.
Avusturya'nın yasa dışı olan nasyonal sosyalist partisi Avusturya tarafından tanınması bu konu hakkında baskılar oluşturmuştur. 11 Mart günü bir gece ansızın (!) hükümet darbe yoluyla devrilince Wehrmacht Viyana'da dayanışma ile karşılaşmadı.

Artık sırada Çekoslovakya vardı...

- Alman orduları ile Avusturya sınır polisleri karakolu söküyor.

220px-Bundesarchiv_Bild_137-049278%2C_Anschluss_%C3%96sterreich.jpg


- Hitler Viyana'da. (1938)

220px-Bundesarchiv_Bild_119-5243%2C_Wien%2C_Arthur_Sey%C3%9F-Inquart%2C_Adolf_Hitler.jpg


- Halk Nazileri selamlıyor.

280px-Bundesarchiv_Bild_146-1985-083-10%2C_Anschluss_%C3%96sterreich%2C_Wien.jpg


- Avusturya sınırının geçilmesi.

280px-Hitler_Crosses_into_Austria_in_1938.jpg


- Anschluss ilan edildi.

280px-Bundesarchiv_Bild_183-1987-0922-500%2C_Wien%2C_Heldenplatz%2C_Rede_Adolf_Hitler.jpg


- Bölgesel gösterim.

220px-State_of_Austria_within_Germany_1938.png


Ek not: Hitler de Avusturyalıdır. Bir nevi evine geri döndü.

Son incelemeler

10 numara 5 yıldız olmuş ellerine sağlık. Biraz daha detaylandırabilinirdi ama olsun.
  • Muhteşem
İfadeler: schlss
S
schlss
Daha ne istiyorsunuz hocam, burada sadece kısa özet gibi geçiyorum. Yine de teşekkür ederim.

Yorumlar

Merhaba ben bloğumda dünya savaşlarını tetikleyen ve alakalı şeyler paylaşıyorum bildiğin gibi 2.dünya savaşı bloğumu attıktan sonra sıra Anschluss'a gelmişti. Ben Tenchnopatı'n blog kısmında dolaşmadığım için seninde önceden paylaştığın anschluss bloğunu görmedim ve bu konudan rahatsız olduğunu gördüm eğer istersen blogun altına senin bloğunun linkini koyabilirim ya da blohu silip başka bir sitede yayımlayabilirim bu sana kalmış geri dönüş yaparsan sevinirim.🤝
 
@Psikoptik

Merhaba hocam. Mesajınızı yeni gördüm. Sizin bloğunuzun benim yüzünden bozulmasını istemem. O yüzden bu girdinin bağlantısını girdinize yerleştirerek yeniden yayınlayabilirsiniz. İyi akşamlar. 🙂
 
Hiçbir zorlama olmaması tamamen yanlış bir bilgidir. Almanya ile Avusturya arasında sınır çatışmaları olmuş, Avusturya Nazi Partisi dönemin Şansölyesi Engelbert Dollfuss tarafından yasaklanmıştır. Ardındansa SA birlikleri Alman Nazi Partisi'nin desteğiyle sınırı geçip Engelbert Dollfuss'i yaralamıştır. Dollfuss'un ölümüden sonra Kurt Schuschnigg başa geçmiştir, her ne kadar o da Nazi yanlısı olmasa da İtalya'nın Almanya ile işbirliği yapmasından sonra iki büyük devlet arasında sıkışmışlardır. 1936'da Avusturya Nazi partisinin yasağının kaldırılmasını, tutuklu Nazi yanlılarının beraatını ve Avusturya'yı Almanya'ya ekonomik anlamda bağlayan bir anlaşmayı imzalamaya zorlandı. Fransa ve Birleşik Krallık'tan destek gelmemesinin ardından Arthur Seyss Inquart Almanya desteğiyle İç İşleri Bakanı olmuştur ve tüm Avusturya mecburen birleşmeyi kabul etmiştir, tıpkı Çekoslavakya'nın işgale gıkını çıkarmaması gibi. Kısacası Avusturya işgal edilip sefillik, katliam, açlık ve korku içinde yaşamamak için Anschluss'u kabul etmiştir. Avusturya halkı da hem propagandanın yardımıyla hem de Hitler'in Avusturyalı olmasıyla ama en çok da ses çıkardıkları an öldürüleceklerini bilmeleriyle seslerini çıkaramamışlardır.
 
Son düzenleme:
2.dünya savaşı hayranıyım. Bu tarz blogların daha fazla gelmesini diliyorum :) mükemmel. Bundan sonra sırasıyla sudetenland bölgesinin işgali ve Çekoslovakya'nın işgali gelebilir. Onun ardından da danzig ya da savaş :D
 
Avusturya kendisi her seferinde Almanya'ya bağlanmak için mektup yolluyordu Almanya'ya. Almanya bunu kabul etmiyordu Avusturya'nın borçlarından dolayı.

Birleşmeyi gerçekleştiren Hitler'e selam olsun. Anschluss yanlış hatırlamıyorsam %96 oyla kabul edilmişti.

Birleşme gerçekleştikten sonra, Avusturya halkı ağlayarak karşılamıştı. (sevinçten)
 
Avusturya kendisi her seferinde Almanya'ya bağlanmak için mektup yolluyordu Almanya'ya. Almanya bunu kabul etmiyordu Avusturya'nın borçlarından dolayı.

Birleşmeyi gerçekleştiren Hitler'e selam olsun. Anschluss yanlış hatırlamıyorsam %96 oyla kabul edilmişti.

Birleşme gerçekleştikten sonra, Avusturya halkı ağlayarak karşılamıştı. (sevinçten)
Borçlar ödendi mi?
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
schlss
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
574
Yorumlar
10
İncelemeler
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
4,50 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 2 değerlendirme
Yer
Viyana

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

schlss adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı