ASUS X59SL Deneyimim

1669730241932.png
Bu blog girdisinde eski dizüstü bilgisayarım olan ASUS X59SL hakkında bahsedeceğim. Bilgisayara gelecek olursak bilgisayar 2008 üretim ve Windows Vista ile yüklü geliyormuş. Windows Vista kaldırdığı için de zamanının en iyi bilgisayarlarındanmış. Bilgisayarın kendisinde Intel Core 2 Duo mevcut, ekran kartı anakarta yerleşik, HDD ile geliyor ve RAM miktarı ise hatırlamıyorsam 1 GB geliyormuş. Ama biz sistem yükseltmesi yapmıştık ve 4 GB RAM ve 110 GB SSD takmıştık. Bilgisayar maksimum Windows 7 kaldırabildi bunları yapmamıza rağmen ama SSD ile hızlandı. Bilgisayarın ısınma sorunu var deniliyor. Evet, var. Ancak sistemin birden kapanmasına neden olabilecek bir ısınma değil. Bilgisayar 14 yıl boyunca ailemizi idare etti, anılarımız oldu. Bilgisayar genel anlamda ofis bilgisayarı denebilir. Tarayıcı olarak Microsoft Edge tavsiye edebilirsiniz. Gayet hızlıydı Microsoft Edge ile ancak yavaşlığına razı olup Chrome kullandık. Hafif oyunları açabiliyor Roblox gibi. Ama kasma, donma, yavaşlık gibi durumlar kaçınılmaz oluyordu. 14 yılın ardından bir akşam uyku moduna alındıktan sonra yeniden gelip açmaya çalıştığımızda ekran gelmedi ve fişi çek-tak yapmamıza rağmen ekran gelmedi ve o an ölme ihtimalinin çok yüksek olduğunu anladık. Babam okulundaki USB to HDMI kablosuyla bir ekrana bağlamayı denedi ancak sistem buna da yanıt vermedi ve öldüğünü tamamen anladık.

Laptop alınır mı diye soracak olursanız, bence alınmaz. Ama tam bir ofis bilgisayarı. Yine de alıp ofisinizde ofis programları ve Microsoft Office kullanabilirsiniz (Microsoft Office 2010 öneririm.) veya evinizde aile kullanımı amacıyla kullanabilirsiniz. Fiyatı şu an 2000-3000 TL arasında değişiyor.

Ben eski dizüstü bilgisayarıma 5 üzerinden 3 buçuk veriyorum. Sıkıntıları Windows 8.1 ve üstü yüklenememesi, işlemcinin eski olması, en fazla 4 GB RAM desteklemesi diyebilirim.

Bir sonraki blog girdisinde görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS X59SL Görüntüsü

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Mexy1864
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
497
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,50 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Donanım kategorisindeki diğer girdiler

Mexy1864 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı