Bilgisayar donanımları nedir ne işe yarar?

Donanım denilen şey bilgisayarlardan kullanılan parçalardır kısaca. İlk donanım olan işlemci ile başlayalım.
İşlemci nedir?

Bilgisayarın temel işlem birimini oluşturan, belirli mantık ve matematik işlemlerini elektronik olarak yapabilecek biçimde, verilen komutları yorumlayan ve yürüten, yongalardan oluşmuş tümleşik devre.
İşlemci ne işe yarar?
İşlemci, bilgisayar birimlerinin çalışmasını ve veri akışını kontrol etmekte olan elektronik aygıtlardır. Bilgisayarın beyni olan işlemci, gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır... Mantıksal işlem yapma yeteneğine sahip olan işlemci, düşük seviyeli kodlama sistemi ile çalışmaktadır.
Anakart nedir?
Bilgisayar başta olmak üzere televizyon ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda da bulunan, donanımların bir araya toplanması ve bu donanımların birbirleri ile iletişim kurarak koordineli bir şekilde çalışmalarını sağlayan parçaya anakart (motherboard) denir.
RAM nedir?
Rastgele erişimli hafıza mikroişlemcili sistemlerde kullanılan ve genellikle çalışma verilerini ve makine kodunu depolamak için kullanılan herhangi bir sırada okunabilen ve değiştirilebilen bir tür veri deposudur.
Ekran kartı nedir
Ekran kartı, bilgisayarın görüntü vermesini sağlayan birimidir? Ekran kartları harici ısa, vlb, PCI, agp veya pcı-express veriyollarını kullanan PC kartları olarak veya anakart üzerinde chipset içerisinde yerleşik olarak bulunmaktadır. Günümüzde ekran kartları için GPU üreten iki büyük firma bulunmaktadır. AMD ve NVIDIA.
Ssd-hdd nedir?
Katı hal sürücüsü, bilgisayar depolama hiyerarşisinde ikincil depolama sistemi olarak işlev gören, verileri kalıcı olarak depolamak için tümleşik devre tertibatlarını kullanan bir veri depolama aygıtı. Bir diğer tanımıyla, çeşitli biçimlerde görünen ve bilgileri depolamak için farklı bir yola başvuran cihaz.
PSU nedir?
Bilgisayar güç kaynağı, bilgisayarın dahili bileşenleri için şebeke Ac'sini düşük voltajla düzenlenmiş DC gücüne dönüştüren bir kaynaktır. Modern kişisel bilgisayarlar evrensel olarak anahtarlamalı güç kaynaklarını kullanır
Bilgisayar kasası nedir?
Bilgisayar kasası, içine yerleştirilecek olan bilgisayar bileşenlerini dışarıdan gelebilecek fiziksel darbelere karşı korur, elektriksel olarak yalıtır, sahip olduğu fanlarla içerideki sıcak havayı dışarı atar.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
MotoruCalinanGaspçı
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
835
Son güncelleme
Değerlendirme
4,00 yıldız 1 değerlendirme

Donanım kategorisindeki diğer girdiler

MotoruCalinanGaspçı adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı