R80 Ghost inceleme

Blog detayları

Merhaba, bu Mouse'un Türkçe incelemesi neredeyse hiçbir yerde yok. Bir kanalda var fakat bana çok yetersiz geldi. O yüzden bu Mouse'u alırken çok düşündüm bir sorun yaratır mı diye. Bazı yabancı kaynaklarda da aynı şekilde pek bir şey anlatılmıyor bu mouse hakkında. Öncelikle bu mouse Ghost lk modeli yani üstünde dövme olan modeli. Bir de sade tasarımı var ama aralarında biraz fiyat farkı var. Mouse Wireless olması ile ön plana çıkıyor. Ama Wireless diye de bir yerlerden kısalım 250-300 TL civarına sabitleyelim olayı da yok Mouse'da. Gelelim kötü, iyi ve benim yaşadıklarıma.
İyi yanları:
1-) Wireless olması: Kablosuz olması gerçekten insana özgürlük sunuyor. Özellikle laptop kullanıp masası duvar ile bitişik olanlar için çok iyi bir şey kablosuz olması.
2-) Switch'leri: İçinde lk lazer Switch bulunuyor bu Mouse'un. 20 milyon tıklama ömürü ve 0.2 ms gecikmeye sahip olan bu Switch'ler gayet de sessiz. Aynı zamanda scroll tuşu da lk marka lazer Switch.
3-) metal ayaklar: Metal olduğu için *mouse pad* kullanırken yağ gibi kayıyor mouse pad üstünde.
4-) yazılım: Yazılımı gerçekten çok üst düzey fakat diğer 2 makro çekirdeği maalesef 73 TL gibi bir fiyat ile alınabiliyor.
5-) batarya: Şarj süresi ortalama 1.5-2 saat sürüyor ve %100'den en az 30 saate yakın gidebiliyor.
6-) takılma sorunu sık sık olmuyor: Bazı Wireless ürünlerde bu tarz sorun olduğunu gördüm. Mouse akıcı ve %100 şarj süresini kullanırken en fazla 2'ya da 3 defa 3 saniyelik geçici takılma oluşuyor. Bu takılmanın Core ile de alakalı olabileceğini düşünüyorum ama kesin bir şey diyemem çünkü 30 saat içerisinde Core 2'den 4'e geçtiğim 1-2 defa oldu.
Gelelim kötü yanlarına:
1-) plastik kokusu: Geldiğinde gerçekten biraz ağır bir plastik kokusu vardı ama zamanla bu koku geçti.
2-) yazılımda şarjı yanlış gösteriyor: Bu konu şöyle 60 şarjda Mouse'u taktıktan sonra 10 dakika gibi bir sürede %90 olduğunu görüp bu bana yeter diye çıkarttığınızda o şarj göstergesi bir anda %65'e düşüyor. Fakat oranın %100 olduğunu görürseniz çıkarttıktan sonra da %100 gözüküyor ve gerçekten dolmuş oluyor. Çok büyük bir sorun değil ama bilgilendirmek için yazıyorum.
3-) (kişisel) yanlardaki boşluklar: Parmakları koyduğumuz yerlerde ufak ufak çizgi şekilinde boşluk yapmışlar. Bana bir sorun çıkartmadı ama bazı kişileri rahatsız edebilir diye düşünüyorum.
Benim yaşadıklarım:
Bu Mouse'u aldığımda gözüme hemen çarpan şey açma-kapatma düğmesinin olmamasıydı. Daha sonra yazılımı yükledim biraz kurcaladım ve önüme çıkan şey güç tasarufu modu. 5 dakika sonra kapanmaya ayarladım ve açma-kapatma düğmesine pek gerek kalmadı. Aynı zamanda bilgisayar kapanınca da mouse kapanıyor. Ve mouse ışığı ayarlanamıyor. Yani Core değiştirince makroyu belirtmek için ya da DPI ayarlamak için scroll ışığı kırmızı sarı yeşil, alt aydınlatma da aynı renkler oluyor. Ben çok ışığa takmadığım için bunu yazmak gereği duymadım.
Not: Mouse sensör markasını hiçbir yerde bulamadım uzun süre araştırdım ama hiçbir yerde yoktu. Avago 3310 yazdığını gördüm ama pek doğru olduğunu sanmıyorum. Doğruluk payı da var bu mouse ortalama 3 senelik ve içindeki sensör optik olabilir fakat eski bir sensör de olabilir. Avago 3310 olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.
Kutu içeriği: Kutuyu açınca içerisinden tabii ki mouse, Wireless adaptörü, ve Wireless çekmesi için bir tip uzatıcı tarzı bir şey geliyor. Bunların yanında 2 adet sticker ve hangi yazılımı yükleyeceğinizi gösteren bir kağıt ve kutu içeriği ile nasıl kullanılacağını gösteren bir kitapçık da çıkıyor.
Görsel:

1610024391536.png

1610024375108.png
Geri
Yukarı