Korsan kullanmak zararlı mı?

Artıları: Açıklayıcı.
Eksileri: Korsan her taraftan bakıldığında korsandır. Kimse babasının hayrına oyun veya uygulama yapmıyor. Günün sonunda her şey paraya geliyor. Milyarlarca dolar para ve zaman harcanıyor.
Yazılımların fiyatları hitap ettiği işe göre gayet yeterli. Kimse babasının hayrına oyun veya uygulama yapmıyor. Günün sonunda her şey paraya geliyor. Milyarlarca dolar para ve zaman harcanıyor. Sadece yaparken değil yaptıktan sonra geliştirmekte ayrı bir para ve zaman işi. Kullandığınız uygulamaları zaten çalıştığınız yerin size lisans sağlaması gerekiyor. "Param yok. Ne yapayım?" sadece bir bahanedir ve yapılan suçun ciddiyetini azaltmamaktadır. Ortada olan şey bir üründür, bir karşılığı vardır ve kullanım haklarını almadan kullanmak suçtur.
B
Buğra S
Hocam ben zaten korsanın kötü olmadığını söylemedim hatta direkt korsan kötüdür dedim fakat açık kaynak yanlısıyım diye de ekledim.
Neden herkes bu konuyu yanlış anladı :D.
Artıları: Çok haklı bir konu olmuş.
Eksileri: Eksiği yok.
Senin de dediğin gibi çoğu program ve yazılımlar ülkemizde fahiş fiyatlarla satılıyor aylık 100-300 arası değişen programlar var.
  • Beğen
İfadeler: tahamert123 ve TÇB
Artıları: Korsanın asıl ne olduğunu açıklamışsınız.
Eksileri: Yok.
Kesinlikle hak veriyorum. Diyelim ki çocuk animasyon bölümünü tutturdu ve çok çalıştı. Ailenin durumu yok. Grafik uygulamasından animasyon istedi, ne yapacak öğrenci? Yazılım pahalı, ailesinin durumu yok. Mecbur korsan indirecek. Eğer virüs bulaşırsa projesini yapamayacak, geri kalacak. Ama sağlam çıkarsa yapabilecek ve animasyoncu olacak. Bu şans işi. Güvenli yerden indirirsen çıkmaz, sağdan soldan indirirsen virüs çıkar.
Artıları: Çok güzel noktalara değinmişsiniz özellikle manifestoya değinmeniz ve açıklanız. Taktir ettim.
Eksileri: Korsanı ne kadar arada sırada olsa da kullansak bile cidden emek verilen ve oyuncularına değer veren şirketleri ne olursa olsun desteklemek zorundayız. Örneğin CD Project'in çıkacak oyunu Cyberpunk 2077 gibi.
Genel olarak yerinde değinilen noktalar ve saçma bir korsan karşıtlığına karşı güzel eleştirel bilgilendirici bir yazı olmuş. Buna benzer yazılar yazmanızı beklerim.
Son düzenleme:
B
Buğra S
Hocam zaten desteklememiz gerektiğini yazmıştım yalnız okumuşsunuz herhalde :D
Geri
Yukarı