Laptoplarda yaşanan düşük FPS sorunu

Değerli Technopat üyelerinin sıklıkla sorduğu ve çözüm aradığı konu olan laptoplardaki FPS sorununu kendim yaşadım ve kendim çözümüne kavuşmuş bulunmaktayım.
Halihazırda ASUS ROG STRIX G513IH-HN002 kullanan biri olarak 8 10 bin TL'lik bilgisayar nasıl olur da LoL Valorant'ta düşük ayaarlarda 100 FPS verir diye aklım almıyor pişmanlık yaşıyordum.
Çözüm arayışına girsemde denemediğim hiçbir çözüm yolu kalmamıştı sadece son 1 tanesi kalmıştı 8 GB olan RAM'imi çift kanal 16 GB yapmaktı.
İlk işim hemen laptopumdaki RAM'le uyumlu çalışabilecek RAM'i bulmak oldu ve hemen Kingston'un KVR32S22S8/8 GB DDR4 3200MHz CL22 notebook RAM'ini almak oldu.
Ve sonuç muazzam özellikle forumdaki kıdemli üyelerin dediği gibi çift kanal MUX içermeyen laptoplara su serpiyor.
LoL'de Yüksek ayarlarda Eskiden 100 FPS Şimdiyse 160
Valorant'ta Yüksek ayarlarda Eskiden 110 Şimdiyse 220 230 alıyorum ve eminim AAA oyunlarda da gözle görülür bir FPS artışı sağlayacaktır.
Blogumdaki amaç bu sorunu arayıp bir türlü bulamayan laptopundan nefret etmiş üyeleri bilgilendirmek.
Not: RAM takmak cidden basit bir işmiş internette nasıl açıldığını vs görebilir veya kendiniz doğrudan işe girişebilirsiniz. Benim laptopumu açtıktan sonra sevinçle çektiğim fotoyuda bırakmak isterim.

20220218_120023.jpg

Yorumlar

Merhaba. Fan yerlerinin çıkışında sünger bir plaka var gibi duruyor, onları çıkarırsan bilgisayarın 100 dereceyi bulur, yani zarar verir kanka. Bir bak bakayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba fan yerleri çıkışta sünger gibi plaka var gibi duryor onları çıkar bilgisyarın %100 derece bulur yanir zarar veriri kankaa bir bak bakyım

Uyarın için çok teşekkür ederim güzel dostum. Ne yazık ki fotoğrafta göründüğü gibi sünger plaka fan çıkışlarında değil tam tersi üstünde. Süngerlerin amacı kapağın fanla temas etmesini engellemek.
 
Uyarın için çok teşekkür ederim güzel dostum. Ne yazık ki fotoğrafta göründüğü gibi sünger plaka fan çıkışlarında değil tam tersi üstünde. Süngerlerin amacı kapağın fanla temas etmesini engellemek.

İşlemci termal macun sür dene termal macun bittiğinden dolayı FPS düşme olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslına gpu çipi ile alakalı mobil çiplerin güç tüketimleri azalttıkları için fps kaybı laptoplarda çok oluyor.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Lickerr
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
417
Yorumlar
7
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı