Monitörde 1920x1080 çözünürlük sorunu

Benim sorunum bilgisayara format attıktan sonra başladı. Sorunu söylemeden önce Pc özelliklerini vereyim:
  • Windows 7 64x
  • işlemcim i5 650
  • 4 gb ram
  • 1 gb ati radeon hd5550 ekran kartı

Bu özelliklerle önceden en yüksek çözünürlükte crysis 2 yi bile kasmadan oynuyordum.

Format atmadan önce 1920x1080 çözünürlükte oyun oynuyor, masaüstümü bu çözünürlüğe ayarlıyabiliyordum. Fakat format attıktan sonra en fazla 1680x1050 oldu. 1920x1080 yaptığımda ise ekranın yanlarında ve üstünde siyah kolonlar kalıyor. Ne yapsam yaramadı.. Bu arada ATI'nin Catalyst Control Center programı mevcut. Driver'ları güncelledim yine olmadı. Monitör özelliklerini kurcaladım olcak gibi oldu olmadı. Monitörde ise Resim Renk Boyut ve Konum Kurulum ve Sıfırlama Bilgi seçenekleri mevcut. Sıfırladım yine olmadı.

Öncelikle format attıktan sonra bilgisayarın monitöre ait sürücüyü kurmamışsa bu sorunun olması muhtemel. Bazı monitörlerin sürücüleri mevcut. Araştır bakalım monitörüne ait bir sürücü var mı. Anladığım kadarıyla sistemi Casper'dan almışsın. Zaten HD 5550 gibi vasat kartları ancak onlar kullanır.

Alternatif olarak monitörü PC'ye bağladığın kabloya bak. Casper ucuza kaçmak için VGA kullanıyor olabilir. durum böyleyse DVI kablo kullan. Monitörde DVI veya HDMI girişi yoksa tavsiyem en yakın çöp konteynırını bulman yönünde.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Burak Alkan
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.328
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Burak Alkan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı