Samsung Odyssey G3 monitör incelemesi

Artıları: Doğru ve kanıtlanabilir inceleme.
Eksileri: Görsellerle desteklenmeli ve Türkçe metin kurallarına uyulmalı.
Monitörün menüsünden ve ayarlarından yeterince bahsedilmemiş.
Ben yeni versiyonunu kullanmaktayım. Bu monitör evet bütçesi olmayanlar için uygun olabilir ancak rakiplerine göre kesinlikle bulaşma ve ghosting ile daha fazla problem çıkartan bir model diyebiliriz. En optimum ayarı MPRT değil onun aşağısındaki seçenektir; MPRT modu baş ağrısı yapar, göz yorar. Cihazı en hızlı seçeneği ile kullanmak yeterlidir ve böylece gözünüz kabullenebilir. Konuda bu modelin farklı versiyonlarına değinilmemiş ancak diğer modellerin sadece makyaj olarak değiştiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Konuya katıldığım kısım ise ergonomi benim de kullanırken gördüğüm gibi fiyata oranla çok iyi. Ekran ayakları sayesinde oynamıyor, ekran sağa ve sola çok rahat dönüyor ayrıca şık duruyor. Ghost ucuz VA panellerin sorunu olduğundan ve bu monitörde bunu iyileştirecek yeterli renkler için tepkime hızını sağlayacak herhangi bir teknoloji bulundurmadığından dolayı ghost sizin için kaçınılmaz oluyor. Tabii bu söylediğim problem sizin bu ürüne daha ucuz bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlıyor. Kendim ürüne TN panelden geçtim ve renk olarak güzel olsa da ghost ile bulaşma takıntı haline getirilirse kesinlikle üzecektir, ghost testine bakarsanız ghost olması bir yana aslında bulaşma yani Black smeering denen illetin daha rahatsız edici olduğunu görürsünüz.

Oyun performansına gelirsem bu anlattıklarımı oyunlarda fark etmeniz çok daha zor. Fark etmek için en basit yapabileceğiniz yorum veya yazı okurken siyah arka planda iseniz hızlı bir şekilde hareket ettirmeniz, eğer ettirirseniz beyaz yazıların sarı bir tona büründüğünü fark edebilirsiniz işte bu aslında ghost ve bulaşmadır. Frseeync Premium kapatma ve tepkime hızını yükseltme gibi ayarlar yapıldıktan sonra bazı renklerde siyah bulaşmayı ve arkasından gelen ghostu hiç fark etmezken belli başlı renklerde ise (özellikle koyu tonlarda) arkadan gelen bir silüet tarzı gölge görebilirsiniz ama bu durum belli renklerde olduğu için nadirdir ve sizi oyunlarda genellikle rahatsız etmez. Eğer FreeSync Premium açık olursa standart tepkime hızında olmasından dolayı bu gölgelenme artacaktır ve daha fazla renklerde kendini gösterecektir bu durumda karar ve seçimler tamamen size kalmıştır. Unutmayın bu bütçede çoğu VA panel siyah bulaşma yapmaktadır ama niceliği modele göre değişmektedir.
Son düzenleme:
  • Beğen
İfadeler: ProximusTwo
Geri
Yukarı