Star Wars Jedi: Survivor deneyimim.

Başlıkta gördüğünüz gibi Star Wars Jedi: Survivor'u bitirdim ve deneyimlerimi sizlere anlatmak üzere buraya yazmak istedim...

Öncelikle önceki oyun olan Star Wars Jedi: Fallen order'ın hikayesini özet geçeyim: Star Wars: Bölüm III Sith'in İntikamı olaylarından beş yıl sonra hayatta kalan bir Jedi Padawan olan Cal Kestis'in orijinal hikayesini anlatmaktadır. Bildiğiniz üzere Cumhuriyet JEDİ'lara ihanet ediyor ve bir bir hepsini öldürüyor. Hayat'ta kalan son JEDİ olarak anılan, Cal Kestis JEDİ düzenini tekrardan kurmak ve araştırmak üzere bir yola çıkıyor...

Star Wars Jedi: Survivor oyun deneyimim;

Bana göre Oyun önceki oyununa göre gayet güzel grafiklere sahipti. Fakat oyunun gerçekten de BERBAT şekilde OPTİMİZASYONU vardı. Araştırdığım kadarıyla EA Games oyundan elini çekmiş, artık ne güncelleme getiriyor ne de optimizasyon düzeltmesinde bulunuyordu. Oyunu oynamak için Xbox Game Pass aldım, (Ana oyun 2000TL) Çok heyecanlı bir şekilde yaklaşık 150GBlık bir oyunu indirdim. Oyuna girdiğimde beni eski hikaye ile karşıladılar ve bilgilerimi tazelememe yardımcı oldular bu gayet güzel. Fakat işler gerçekten de istediğim gibi gitmedi. Yeni gezegenler keşif ettikçe ve o gezegenlerde gezip dolaştıkça Oyunda kasma, hiç bir şekilde eksik olmuyordu. Ayarlar yaparak 90 FPS de oynamayı başardım fakat yine de benim için tatmin edici değildi. (Epik grafiklerde - Grafik bakımından) Savaşmalarda hiç bir problem yoktu. Fakat eski oyuna göre düşmanlar güçlendikçe bizde güçleniyorduk. Oyun bazen ana hikayesinden uzaklaşıyordu ayrıca Türkçe dil yaması olmadan oynamak biraz zordu bana göre. Eski oyundan bazı güçlerimizi bize zaten aktarmışlardı bu güzeldi. Zaten oyunun ana hikayesini bitirdikten sonra bütün güçler bize bahşediliyor. Yan görevleri biraz sıkıcıydı, Troomperlar ile dövüşmek eğlenceli fakat oyunun bossları örneğin "Dagan Gera" daha çok eğlence ve tatmin duygusu veriyor. Optimizasyonu kötü olduğu için kesinlikle oyunu satın almanızı önermiyorum. Oyunda "Üzülme" duygusunu da güzel bir şekilde size hissettiriyorlar.

Abi adamlar cidden Star Wars evreni Aurasını vermişti gerçekten de tebrik etmek gerekiyor. Mesela oyunda sırf Stormtrooperlar yok, hayvanlar, garip garip bosslar tırmanış efektleri, yürüme, koşma, AKIL OYUNLARI, Duvarlar üzerinde koşma, Sıçramalar falan cidden Star Wars evreninde olduğumuzun kanıtı mesela serinin ilk filmi Star Wars 1: Gizli Tehlike de ANAKİN SKYWALKER'ın binmiş olduğu benzer bir taşıt bile Star Wars Jedi: Survivor da vardı. Sadece oyunda ki ışın kılıcının hareketleri falan bana yavaş geldi, karakter biraz daha hızlandırılabilirdi, bazı yaratıklar da çok güçlüydü.
Oyun gayet güzeldi, Oynanış bakımından, Skil kombosu bakımından, Karakterler bakımından, hikayesi biraz daha geliştirilebilirdi.

İlk bloğum, Okuduysanız teşekkürlerimi iletir, Hayırlı akşamlar dilerim. İlla ki eksiklerim yazmayı unuttuğum şeyler olacaktır kusura bakmayınız.
RaporDüzenle
  • Beğen
İfadeler: YunusYENEROGLU

Yorumlar

Hocam eline sağlık. Benim Star Wars everini ile ilgili hiç alakam yok, ne film, ne oyun, ne kitap. Hiç ilgimi de çekmedi. Ben bu oyunu düz mantıkla hikayesi- kurgusu olan aksiyon macera oyunu mantığıyla alsam iş görür mü? Hikayeli oyunları severim, örnek Witcher ile ilgili de hiç bilgim yokken önce dizisini izleyip, sonra Witcher 3'ten giriş yapmıştım, çok da keyif almıştım.

Ek olarak, oyunla ilgili aklında kalan birkaç yan görev ve oyun içi aldıysan 4-5 ekran görüntüsü iyi olurdu. Bir sonraki incelemende aklında olsun bence :)
 
Hocam eline sağlık. Benim hiç Star Wars everini ne film, ne oyun, ne kitap ile alakam yok. Hiç ilgimi de çekmedi. Ben bu oyunu düz mantıkla hikayesi- kurgusu olan aksiyon macera oyunu mantığıyla alsam iş görür mü? Hikayeli oyunları severim, örnek Witcher ile ilgili de hiç bilgim yokken önce dizisini izleyip, sonra Witcher 3'ten giriş yapmıştım, çok da keyif almıştım.

Ek olarak, oyunla ilgili aklında kalan birkaç yan görev ve oyun içi aldıysan 4-5 ekran görüntüsü iyi olurdu. Bir sonraki incelemende aklında olsun bence
Yorumunuz için teşekkürler, Bir dahakine öyle yapacağım. Hocam oyuna 2000₺ verilmez sebebini yazdığım makale de açıkladım. Ama Xbox Game Pass ile oynamak mantıklı, Önceki oyunu da şu anda bildiğim kadarı ile Epic Games’te 26 tl (indirimde 300₺ den düşmüş) oynama sıralaması aslında şöyle Star Wars Battlefront 1, Battlefront2, Jedi fallen order 3, Jedi survivor 4 ama ben battlefrontları sevmediğim için oynamadım. Oynanır oynanmaz değil fakat optimizasyon sorunu olmasa çok daha hoş olabilirdi.
 
Hocam eline sağlık. Benim Star Wars everini ile ilgili hiç alakam yok, ne film, ne oyun, ne kitap. Hiç ilgimi de çekmedi. Ben bu oyunu düz mantıkla hikayesi- kurgusu olan aksiyon macera oyunu mantığıyla alsam iş görür mü? Hikayeli oyunları severim, örnek Witcher ile ilgili de hiç bilgim yokken önce dizisini izleyip, sonra Witcher 3'ten giriş yapmıştım, çok da keyif almıştım.

Ek olarak, oyunla ilgili aklında kalan birkaç yan görev ve oyun içi aldıysan 4-5 ekran görüntüsü iyi olurdu. Bir sonraki incelemende aklında olsun bence :)

Evreni bilmiyorsan hikayeden anlayacağın tek şey iyi adamlar ve kötü adamlar birbirine kılıç sallıyor olur.
 
Star Wars dizilerini, filmlerini ve Battlefront 2'den itibaren bütün oyunlarını oynamış biri olarak hikaye odak bakımından ilaç gibi geldi. Oynanış olarak beklentimi tam karşılayamadı. Battlefront 2'de olduğu üzere karakterlerin yeteneklerine özgün gücü kullanma şekli, ne yazık ki Jedi Survivor'da sadece itme, tutma ve çekme olarak kısıtlanıyor. Cal karakterimizi padawan olarak yönettiğimiz için gücü kullanma konusunda öğrenmeye açık gibi gözükse de filmlerde olduğu gibi potansiyeline ulaştıramıyoruz. Düşman çeşitliliği konusunda ilerleme var ancak bu yeterli değil. Bir sonraki oyunlarında umarım açık dünyada daha dolu düşman türü görürüz. Yan görevler çok sade ve duygusuz. Üç beş kıyafet için vakit harcıyoruz desek yeridir. Tabiki de Witcher gibi yan görev kalitesi ve senaryosu beklemiyoruz ama 4/1'i olacak kadar uğraşmamışlar.
Oyunun optimizasyonu ve grafikleri konusunda diyebileceğim çok şey var.
Unreal Engine 4 ile yapmakla hata yaptılar. Yine Fallen Order'daki hataları tekrarladılar, çözmeleri 2-3 ay sürdü. O süreç zarfında oyunu EA PRO aboneliğimle oynamaya çalışıyordum ancak crash hatalarından hevesimi kaçırmıştı.
Uzun aranın ardından yine başlamaya karar verdim. Hikayesine sözüm yok. İsteyince gayet güzel senaryo yazabiliyorlar.
1716673119936.png
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
SonJedı
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
193
Yorumlar
4
Son güncelleme
Yer
SİVAS.

Eğlence kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı