Sürprizbozan The Witcher 3: Wild Hunt, Hearts of Stone Rehberi

Bu blog girdisinde spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız blog girdisini raporlayabilirsiniz.
capsule_616x353.jpg
Önemli Notlar
1-) İncelemede spoiler olabilir. Spoiler'ın olduğu yerler bulanık gözükecektir.
2-) Bazı yazıların üstünde linkler olacak, link olduğunu anlamanız için yazıların altında çizgi olacaktır.


1: Hearts of Stone nedir?

Hearts of Stone, 8 Ana görevden oluşan ve yaklaşık 10 saat süren, Witcher 3'ün 2 DLC'sinden birisidir. Hearts of Stone'un hikayesi, lağımdaki bir canavar hakkında yardım isteyen Olgierd von Everec'in hikayesini anlatıyor.




2: Hearts of Stone'un hikayesi nedir?


Giriş

Hikaye Geralt'ın Olgierd isimli zengin birinden kontrat almasıyla başlar.
Novigrad kanalizasyonlarında büyük bir kurbağa insanları avlamaktadır. Geralt kontratı kabul eder ve kanalizasyonlara girer. Kanalizasyonlarda eski arkadaşı Shani'yle karşılaşır. Ardından kurbağayı öldürmeye giden Geralt kurbağayla dövüşü sırasında baygın düşer ve bayılır. Uyandığında kendini bir gemide bulur. Kurbağa aslında lanetlenmiş bir prenstir. Ofieriler de lanetlenmiş prensini öldüren Geralt'ı kendi krallarının huzuruna çıkarmak için götürmektedir. Geralt umutsuzca idamı beklerken, karşısında biri belirir. Kendini Gaunter O'Dimm olarak tanıtır ve Geralt'ı oradan kurtarabileceği söyler. Kabul etmekten başka bir çaresi olmayan Geralt'ın yüzünün sağ kısmına bir damga vurur. Ardından bir fırtına çıkar ve Geralt kurtulur. Gaunter'la bir köy girişinde buluşur ve Gaunter Geralt'a prensi lanetleyenin Olgierd olduğunu ve Olgierd'ın kendisine borçlu olduğunu söyler. Ancak borcu alabilmesi için Olgierd'ın 3 dileğinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Dilekleri yerine getirecek olan Geralt'dır ve Gaunter'ın vurduğu damgadan kurtulmanın da tek yolu budur.

Gelişme

İlk dilek Olgierd'ın kardeşi
Vlodimir von Everec'e güzel bir gece geçirtmektir, ancak Vlodimir, çoktan ölmüştür. İkinci dilek ise Maximillian Borsodi'nin evini getirmektir, ancak bu ev de çok güvenli bir mahzende tutulmaktadır. İmkânsız gibi görünen 2 görevi de yaptıktan sonra Olgierd 3. dileğini söyler. Eski karısı Iris'e onu terk etmeden önce verdiği gül. Ancak Iris çoktan ölmüştür ve Olgierd'la Iris'in yıllar önce yaşadığı evde yaşamaktadır. Ev, yanmış ve ağır hasar altındadır. Ancak Geralt Iris'in hayaletine ulaşır ve Olgierd'ın geçmişini öğrenir. Gülü alıp almamak oyuncunun isteğine bağlıdır zira gül alınırsa Iris tamamen yok olacaktır. Ancak alınıp alınmaması oyunun sonunu etkilemez. 3. dilekten sonra Geralt, Olgierd ve Gaunter bir tapınağın balkonunda buluşurlar.

Sonuç

3 dilekte yerine getirilmiştir ve Olgierd'ın borcunu ödemesi gerekmektedir, yani ruhunu Gaunter'a vermelidir. Ancak anlaşmaya göre Gaunter Olgierd'ın ruhunu sadece Ay'ın üzerinde beraber dururlarsa alabilecektir ve Olgierd bunun imkânsız olduğunu düşünmektedir. Ancak Gaunter üstünde durdukları zemininin üstünü kaplayan kumları bir tür büyüyle temizler. Üzerinde durdukları zeminde büyük bir ay resmi vardır, tekniken ayın üstünde duruyorlardır ve Gaunter'ın Olgierd'ın ruhunu almaya hakkı vardır. Ardından seçim oyuncuya bırakılır. Müdahale etmezse Gaunter Olgierd'ın ruhunu alır, Geralt'ın yüzündeki damgayı siler, Geralta bir dilek hakkı verir ve ardından ıslık çala çala ayrılır. Eğer oyuncu müdahale etmeyi seçerse Gaunter ve Geralt bir bilmece oyunu oynar. Eğer oyuncu bilmeceyi bilemezse Gaunter Geralt ve Olgierd'ın ruhunu alır. Eğer bilebilirse Gaunter onları serbest bırakır. Böylece Olgierd tekrar hissetme kabiliyetine kavuşur, ölümsüzlüğü gider ve taş kalbi normale döner. Aile yadigarı kılıcını da Geralt'a verir. Ve kendi kaderini kendisinin belirlediği yeni hayatını yaşamak için gider.




3: Hearts of Stone'un sonun etkileyen kararlar nelerdir?

Aslında HoS'un sonunu etkileyen sadece 1 karar vardır. ''Bir Adam Ne Ekerse..'' görevinde, Gaunter, Geralt ve Olgierd'ın buluştuğu mekanda, Gaunter Olgierd'ı tuzağa düşürür. Olgierd tuzağa düştüğünü anlayınca Gaunter hızlı davranıp Olgierd'ın ruhunu almaya çalışır. Tam bu sırada seçebileceğiniz 2 seçenek var. Fakat dikkat edin bu seçenekler süreli. Eğer zamanında seçmezseniz oyun rastgele seçiyor.

1. [Tepki verme.]
2. Olgierd'a yardım et.


1. Seçeneği seçerseniz ne olur?

  • Gaunter, Olgierd'ın ruhunu alır ve Olgierd ölür.
  • Gaunter, size yerine anında getirebileceği 1 dilek hakkı verir.
  • Damgadan kurtuluyorsunuz.
Gaunter'ın size verdiği 1 dilek hakkında neler dileyebiliyorsunuz?

1. Rüzgar kadar hızlı olmak istiyorum. -> Bu seçeneği seçerseniz, Gaunter size bir eyer verir. Bu eyeri atınıza taktığınızda atınız hızlanır.
2. Bir daha acıkmamak istiyorum. -> Bir kere yemek yedikten sonra yemek yemenize gerek kalmıyor, canınız azaldığında doluyor.
3. Daima dolu olan bir şişe votka. -> Sonsuz alkol sağlayan dipsiz bir sürahi verir.
4. Beni zengin yap. -> 5.000 Kron alırsınız.
5. Seçenek önemli, sonucu altta yazıyor.

Aslında Gaunter'in size verdiği dilek sayısı 4, ama ana oyunu bitirmeden önce DLC'ye başlarsanız, 5. dilek olarak Ciri'nin nerede olduğunu bilmeyi dileyebiliyorsunuz. Eğer bunu dilerseniz, Gaunter özet olarak Ciri'nin yerini belirleyemediğini, ama oyunu iyi sonla bitirmek için ilerleyen zamanlarda hangi seçenekleri seçmeniz gerektiğiniz hakkında bilgiler veriyor.

Gaunter: "Evlatlık kızın, biliyorum. Ne yazık ki, bu konuda yardımcı olamayacağım. Çünkü benim bile karışamayacağım belirli şeyler var. Ciri, benim görüş alanımdan gizli, ulaşabildiklerimin ötesinde. Ama seni en çok endişelendiren şey onu bulmak olmamalı - çünkü onu bulacaksın, bundan eminim. Büyük bir tehlike pusuda yatıyor. İstersen, onu nasıl bertaraf edebileceğini söyleyebilirim. Başka bir şey istemeyi tercih etmezsen tabii? ("Bbana Ciri'den bahset." seçeneğini seçerseniz önemli konuşma başlamış oluyor.) O halde unutmaman gereken birkaç şey var.
---Yenilmiş ve bıkkın olarak yüzünü sana döndüğü bir zaman gelecek. Onu güldürmenin yolunu bul.(Ciri, antrenman yaparken başarısız oluyor ve üzülüyor. Moralini yerine getirmenizden bahsediyor.)
---Birinin ona ihanet ettiği zaman gelecek. Öfkesini dışa vurmasına izin ver. (Avallach'tan bahsediyor.)
---Bir arkadaşı için yas tuttuğu zaman gelecek. Onunla birlikte yas tut. (Skjall'dan bahsediyor.)
---İçinin korkuyla dolacağı bir zaman gelecek. Ona cesaret ver, ama onun yerine karar verme.(Loca'dan bahsediyor.)
---Ve asla, ama asla onu sattığın hissine kapılmasına izin verme. (İmparator'dan parayı alma diyor.)"

2. Seçeneği seçerseniz ne olur?
  • Gaunter, sizi bulmacalı bir dünyanın içine atıyor ve o bulmacayı belirli bir süre içinde çözmeniz gerekiyor.
  • Eğer çözerseniz, Gaunter'i yenmiş oluyorsunuz ve Olgierd ölmüyor.
  • Olgierd, size ödül olarak ''Iris'' adlı kılıcı veriyor. (Aile yadigarı bir kılıç.)
  • Damgadan kurtuluyorsunuz.



Evet, rehberimiz bu kadardı. Yazım yanlışlarım, hatalarım varsa kusura bakmayın ve aşağıda hatalarımı belirtmeyi unutmayın. Eğer aklınıza takılan herhangi bir şey olursa, aşağıya yazmayı unutmayın, mutlaka yardımcı olurum.

Yorumlar

Hikayesini en sevdiğim oyun DLC'si olabilir sanırım. Gerçekten oynadığımda hayrete düştüm bir DLC'nin bu kadar güzel olmasını beklemiyordum. Bu arada rehber güzel olmuş eline sağlık.
 
Teşekkür ederim. Sabaha doğru Blood and Wine'ı da paylaşmayı düşünüyorum. Bu arada hikayesini ben de çok seviyorum. Ama bana BaW daha güzel geliyor.
Hocam Blood and Wine genel anlamda en sevdiğim DLC'dir ama hikaye olarak Hearts of Stone daha ağır basıyor benim fikrimce. CDPR gerçekten yapıyor bu işi adamların yaptığı DLC bile AAA oyun kalitesinde.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
taliscq
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
409
Yorumlar
7
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı