WD Blue WD10EZEX 1TB HDD İnceleme

Merhaba arkadaşlar,

Bugün (olmayan) yoğun istek üzerine aldığım HDD'nin incelemesini yapıyorum. Gelişen olayları kronolojik sıraya koyacağım.

Bölüm 1. Sipariş ve Kargolama
Bu ürünü İncehesap'ın cuma indirimleriyle aldım. Alırken site "biraz" çöktü ama olsun yine de ürünü sipariş edebilmeyi başardım. Ramazan bayramının cuma günü sipariş ettiğim için sipariş, salı günü geldi. Hızlılığından dolayı da İncehesap'a teşekkür etmek istiyorum buradan çünkü çarşamba günü tekrar evime dönüyordum. Kutu geldiğinde etrafında bir kaç vuruk vardı ancak çok mühim şeyler değil. Kutunun içinde pat pat poşete sarılmış bir HDD yatıyordu. İlk başta biraz endişelendim acaba HDD'ye bir şey olmuş mudur diye ancak pat pat poşetin içinden HDD'ye bakınca bir sorun görülmedi.

Bölüm 2. Bilgisayara Takış ve İlk İzlenim
Ürünü bilgisayara takarken çoğunlukla babamdan yardım aldım ve çok zorlamadı yani ilk kez takmama göre. HDD'yi taktıktan sonra direk kurulumu yaptım ve bilgisayarı çalıştırdım. HDD başarılı bir şekilde takılmış ve çalışıyordu. Bir kaç dosya indirme yükleme denemeleri yaptım ve yaklaşık 30 GB bir dosyayı 2-3 dk'da bir sürücüden diğer sürücüye aktarabildim. Önemli oyunlarımı vs. aktardığımda ise hala bir sıkıntı yoktu ve oyun açılma hızlarında SSD'ye nazaran neredeyse hiçbir fark yoktu yani ben öyle hissettim.

Bölüm 3. Özet ve Son Söz
Genel olarak ürünü beğendim ve herkese öneririm özellikle cuma indirimleri gibi indirimlerde bulursanız Papara gibi size cashback sağlayan bankalarla alın çünkü ürün 860'dan 619'a inmişti ve Papara 35 lira bana Cashback verdi yani yaklaşık 280 lira gibi bir indirim yaptı.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim sonraki bloglarda görüşmek üzere!

Yorumlar

Yanılmıyorsam 2015 yılın aldığım HP hazır sistem ile birlikte gelmişti, 3 yıl kadar sistemi SSD'siz kullandım ve bir gün bile bilgisayar çok yavaş bir SSD'ye geçeyim dedirtmedi. Halende yedek depolama ve nadir oynadığım oyunlar için kullanıyorum. 8 yıllık bir HDD olmasına karşılık halen oldukça sessiz ve yeterince performanslı, aynı süreçte alınan Seagate SSD çok daha az kullanıldığı halde bozuldu. 2TB'lık 256MB ön bellekli bir modeli var ve performansının çok daha iyi olduğunu söylüyorlar, niyetim kardeşime devredip 2TB'lık modeline geçmek.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    501 KB · Görüntüleme: 21
7 yıldır kullanıyorum. Son 3 senedir ikincil disk olarak kullanıyorum. 7 yıldır "bana mısın" demedi. CrystalDiskMark'a göre 170 MB/s okuma ve yazma hızına ulaşıyor SATA 3 (6 Gb/s) portundayken. Gayet güzel ve başarılı bir HDD modeli.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
lidevdiyebirisi
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
322
Yorumlar
4
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız
Yer
Sakarya

Donanım kategorisindeki diğer girdiler

lidevdiyebirisi adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı