”Karabasan” diye tabir ettiğimiz olay hiç başınıza geldi mi?

Hayır, aynı şeyler. Karabasan halk arasındaki ismi.


Cool story Bob.
Yani bildiğim kadarı ile hocam sonuçta hepimiz alim değiliz, değilmi. 🙂 Bu arada evrim ağacı da karabasan gerçek demeyeceğine göre, bu yazıya göre doğru dediğiniz.
 
Karabasan gerçek değil uyku felci falan diyenlere ben inanmıyorum, bu mesajımı alıntı yapıp bana cevap verecekler vardır elbette lakin cevap vermenizi istemiyorum.
Karabasan; yatağa yattıktan sonra gecenin bir yarısı gelip üstüne çöken bir yaratıktır. Edilecek dua ile gidebilir, bir kere yaşadım. Üstüme çöktüğü zaman göz bebeklerimi dahi kıpırdatamadım, kendimi çok kötü hissettim, çok korkunçtu.
 
Bilimsel olarak beynin rem uykusu sırasında uyanık olmasından ötürü olan bir şey. Düzenli olarak yaşamaktayım geçirmediğim 1 hafta yok yeni uyandıktan hemen sonra biraz daha uyuyayım dediğim zaman illa ki "Karabasan" basıyor. Yapılması gereken şey korkmayıp kendini sakinleştirerek nefes alışverişini gerçekleştirmek. Bende öyle bir şey oldu ki sürekli olduğundan bir bağışıklık geliştirdim hafifte olsa önce parmakları sonra ayak parmaklarımı en son da kafamı yatağa sürterek beyne sinyal gönderip uyanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı