Aras Kargo adres yanlışlığı/yetersizliği

Katılım
19 Kasım 2020
Mesajlar
141
Çözümler
1
Arkadaşlar selamlar, ben internetten gitar teli aldım perşembe günü. Cuma günü Aras Kargo'ya verilmiş. Cumartesi sabahı Antalya aktarmadan şubeye ulaşmış ve dağıtıma çıkmış. Fakat akşama doğru kargo takip ekranından kontrol ettiğimde şubeye geri döndürülmüş, sebebi ise adres yanlışlığı/yetersizliği olarak gösterilmiş. Ben de müşteri hizmetlerini aradım, yanıt alamadım. Sonra Şikayetvar'a konu açtım; özür dileriz, incelemeye alınacak dediler. Merak ettiğim şu, pazartesi kargom dağıtıma çıkar mı yoksa şubeden gidip almam mı gerekiyor? Bilgisi olan var mı?
Not: Aynı adresle bayağı bir ürün sipariş ettim adres yanlışlığı yok.
 
Klasik bir aras kargo vakası. Ben HepsiBurada'dan 50 TL'ye klavye almıştım. Diyarbakırdan gelecekti. 1 haftada bulunduğum il ( İzmit'e ) gelmiş , fakat Diyarbakıra geri gitmiş. İptal ettim. Sen de iptal et.
 
Klasik bir Aras Kargo vakası. Ben Hepsiburada'dan 50 TL'ye klavye almıştım. Diyarbakır'dan gelecekti. 1 haftada bulunduğum il ( Izmit'e ) gelmiş, fakat diyarbakıra geri gitmiş. İptal ettim. Sen de iptal et.

Yok iptal edemem lazım olan bir şey de dağıtıma çıkarmazlarsa şubeden gidip alacağım sadece merak ettiğim dağıtıma çıkar mı?
 
Çıkar. İletişim kurman lazım.

Aradığımda robot mu denir o çıkıyor, telefona sadece bilgi veriyor kargo hakkında. Bu kadar. Okulda gidip geleceğim, bakacağım. Dağıtımdaysa eğer gitmeyeceğim, değilse şubeden alacağım maalesef.
Çıkar. İletişim kurman lazım.

İletişim kurmadan da dağıtıyorlar mı?
Çıkar. İletişim kurman lazım.

Kanka bir yazsan ona göre şubeye gideyim ya da gitmeyeyim uğraşmak istemiyorum uzun yol.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı