Büyükbaba Paradox'u

@cxnnorx Müslümanlığa dinlere pek girmek istemiyorum ama bana kalırsa hiçbir şey düzen içerisinde değil oğuz sasi'nin uzay videolarını izlerseniz çok daha fazla şeyi öğrenmiş olacaksınız. (Youtube'a yazarak bulabilirsiniz.)
Umarım. İşte bu düşünce sabrımı zorlayarak intihara yönlendiriyor beni. Sadece bir hareket ve bütün soruların cevaplanacak, bütün olguları anlayabileceksin...
Evet ama bu eylemin sonucu... İntihara sürüklenme kısmına katılıyorum ama bunu engelleyecek etmenler mevcut. Çünkü ölüm kaçınılmaz değil mi? Bunun ne zaman olacağını bilmiyorum ama olacağını biliyoruz buna eminiz. Ve şu an savaşmak için emek vermek için bir hayatımız var eğlenmek, kariyer yapmak para kazanmak bir aile kurmak minik minik tatlı çocuklar. Bunlar beni tamamen farklı bir yöne çeken etmenler. Eğer uğruna savaşacak hiçbir şeyin kalmadıysa ki bence böyle bir şey mümkün değil çünkü her zaman eğer hayatta isen kendin için savaşabilirsin gelecekteki kendin için... Bu ihtimaller ise beni tamamen başka bir yere çekerek dediğiniz durumdan kurtarıyor. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Öleceğimiz kesin, ama ölmeden önce yapacaklarımızın hiçbir garantisi yok. :D
 
Şu 3 günlük dünyada neden intihar ediyorsun. Beklersek belki 1 hafta sonra, belki 1 ay sonra, belki 1 yıl sonra, belki 100 yıl sonra öleceğiz. Hepimiz böyleyiz. Hayatını yaşa. Sonunda gerçekleri göreceksin elbet.

İşte mesele bekleyebilmek zaten. Merak intihara yönlendiriyor ama hayatta tutan da şu. Keşfetmek. Bütün bunları hazır olarak değil de yıllarca uğraşarak, emek vererek sonunda da başardım diyebilmek için buralardayım.
 
Bence dedeni oldurdugun zaman direk sen de olursun çünkü aradaki bag kopmuş olur büyük pencereden bakarsak da şöyle oluyor zaman makinesini icat etsek geçmişe gitsek adem babamızı oldursek kendimizle birlikte bütün insanlığı da öldürmüş oluruz.
 
Unutulmaması gereken en önemli madde geleceğin geçmişe göre oluşması bence.
Bana kalırsa gelecek şuandır ve geçmişte şuandır içinde bulunduğun an milisaniye bile değil. Şu an yaptığın eylem ileride yapacağın eylemleri etkiler yani geçmişim değil bulunduğun an önemli. Eğer sınavın var ise şu an olduğun an çalışıyorsan ve çalışmaya devam ediyorsan işte bu senin sınavdaki geleceğindir. Dün önemli değil bir saniye öncesi bile önemli değil çünkü artık değişmeyecek biri öldüğü zaman ağlamak biraz mantıksız geliyor tabii sevdiğim insan, annem, babam ölürse duygularımı kontrol edemeyip belki ağlarım ama uzun sürmez. Çünkü ölen kişinin sınavı bitti (hayat sınavından bahsediyorum) senin sınavın devam ediyor o sınavını bitirdi artık savaşmasına, çalışmasına gerek yok. Yanlış mıyım?

Tartışmaktan fikir paylaşmaktan çok zevk alıyorum. Arkadaşlarımla oturup aralıksız 24 saat fikir fırtınası yapabilirim.
 
Bence dedeni oldurdugun zaman direk sen de olursun çünkü aradaki bag kopmuş olur büyük pencereden bakarsak da şöyle oluyor zaman makinesini icat etsek geçmişe gitsek adem babamızı oldursek kendimizle birlikte bütün insanlığı da öldürmüş oluruz.

Bir yandan öyle fakat kendimizi milat olarak düşünüp bizden sonraki ve kendi gerçekliğimizle varoluştan silinmeyebiliriz, ama benden önceki benim gerçekliğimin varoluşu olmaz dediğin gibi bağ kopar ve varoştan silinip yok olurlar ama ben ve benim ilerki zamanlarım kurtulmuş olur. Gerçeklik dediğim 1 ve 2 saniye arasındaki benden milyarlarca olan gerçeklik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı