Matematiği yapamıyorum

Boranity

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
2.603
Makaleler
1
Çözümler
38
Merhabalar, 8. sınıf öğrencisi olarak matematikle aram hiç iyi olmamıştır. Yarın 2 tane matematik sınavım var seçmeli matematikle beraber. Düşük alsam ilerdeki hayatımı etkiler mi?
 
Etkileyebilir. Eğer LGS' de nitelikli bir okula yerleşemezsen okul ortalamana bakılacak. Matematik ortalamayı en fazla etkileyen derslerden biri olduğu için ortalamanı düşürür. Bu yüzden de kötü bir lisede okumak zorunda kalırsın. Bir daha ki sınavda düzeltmeye çalışmalısın.
 
Evet. Eğer LGS' de nitelikli bir okula yerleşemezsen okul ortalamana bakılacak. Matematik ortalamayı en fazla etkileyen derslerden biri olduğu için ortalamanı düşürür. Bu yüzden de kötü bir lisede okumak zorunda kalırsın. Bir daha ki sınavda düzeltmeye çalışmalısın.
Tek sınav olacak çalıştım fakat konuyu kavradım bir yandan yine korkuyorum ve bu korku stres yapıp soruları yanlış yapmama sağlıyor.
 
Diğer dersleriniz iyi mi? Eğer diğer dersleriniz iyiyse matematikten 10 net yapsanız düzgün bir liseye gidersiniz, en azından adrese dayalı gideceğiniz liseden daha iyi olur. LGS matematiği azcık uğraşsanız yapabileceğiniz bir ders bence. Matematiğiniz kötüyse diğer derslerinize ağırlık verin.
 

Geri
Yukarı