Bilgisayar nasıl toplanır?

Glank

Hectopat
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
2.734
Çözümler
14
Merhaba saygıdeğer Technopat ailesi. Yakın zamanda ortalama 8500 TL civarlarında monitör dahil masaüstü PC toplamak istiyorum. Ancak hangi anakartı alayım, bu anakarta alacağım işlemci uyumlu mu, RAM'ler uyumlu mu gibi bir sürü kafamda soru oluştu. Hazır sistem almak istemiyorum çünkü üstüne gerçekten fazla kar koyuyorlar. PC'yi tamamen kendim toplamak istiyorum ama inanın kasa toplamak hakkında hiçbir bilgim yok. 10 yıllık laptop kullanıcısıyım. Laptop konusunda laptopumu neredeyse 15 defa sökmüşümdür. Fanı temizlerim, termal macununu yaparım, PC dünyasından çok uzak bir insan değilim ancak masaüstü daha zor gibime geldi. Varsa bildiğiniz bir rehber link bırakabilir misiniz?

Parçalar önerebilirsiniz (şu anda parça fiyatlarından haberim var. 1050 bile 3 bin 4 bin TL arasında geziniyor, şu an zaten PC toplamam. Önceden bir araştırma yapıyorum.) İnternette de gezindim bu konuda ancak açıklayıcı bir anlatımla karşı karşıya kalamadım. Varsa bana bir öneriniz ya da yardımınız aşağıya yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
 
Bu dönemde toplama almak kadar mantıksız bir şey yok. Hazır sistemlere yönelin. Yoksa toplama alırsanız 2 kat gibi büyük bir miktar kazık yemiş olacaksınız.
 
Bu dönemde toplama almak kadar mantıksız bir şey yok. Hazır sistemlere yönelin. Yoksa toplama alırsanız 2 kat gibi büyük bir miktar kazık yemiş olacaksınız.
Hocam 1050ti kasa 7000TL. Toplama da stok yüzünden alınmaz.
Konu sahibine söylüyorum. Yani bu dönemde çok iyi bir bütçen yoksa bilgisayar alınmaz.
 
7 bin TL'ye işlemcisi Intel ve ekran kartı NVIDIA olan bir hazır sistem alabilir miyim sizce?
Bir de bu işlemci hakkındaki düşünceleriniz neler fazla ısınıyor diyorlar.

Intel Core i5-10400F​

 

Yeni konular

Geri
Yukarı