Mining yapanlar için elektrik faturası hesaplama

yyildirayy

Kilopat
Katılım
18 Ocak 2013
Mesajlar
2.587
Çözümler
7
Yer
İstanbul/Silivri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Forumda sürekli olarak bir kesim tarafından "O kartla mining yapma, elektrik faturasını karşılayamazsın." söylemlerine son vermek ve mining yapmaya başlayan ama elektrik faturası ne kadar gelir diye kafasında soru işareti bulunanlar için bu konuyu açıyorum.

Öncelikle gerekli olan 2 şeye ihtiyacımız var.
Birincisi bir önceki aya ait elektrik faturası.
İkincisi sayaç üzerinde bulunan endeksleri okumak.

Tek zamanlı olanlar zaten kolay, halihazırdaki sayaç üzerindeki son endeksten bir önceki son endeksi çıkararak aradaki farkı vereceğim linke yazmak.
Diğeri ise üç zamanlı, yani akıllı sayaçlar.
Bu sayaçların üzerinde 1 adet buton bulunmakta. Bu butona her bastığımızda sayacın bize göstereceği değerler değişerek ihtiyacımız olan bilgilari toplarız. Tarih, saat gibi değerleri geçtikten sonra butona bastıkça kullandığımız elektriğe ait endeksler gelmektedir. Bunlar 3 adettir, gündüz/puant ve gece. Bunları bir yere not ediyoruz veya telefonumuz ile fotoğraflarını çekiyoruz. (Bu arada elektrik saati üzerinde açıkta kablo falan varsa, bağlantı yerleri üzerindeki kapak yokda bu yerler açıktaysa dokunmuyoruz ki elektrik çarpmasın. Bu uyarıyı yazalım, sorumlusu olmayım.)
Daha sonra bir önceki elektrik faturasını alarak yazdığımız değerlerden faturadaki son endeksi çıkarıp aradaki farkı not ediyoruz. Bu değerleri bulduktan sonra;

Enerji Piyasası Veritabanı Yönetim Sistemi web sayfasına geliyoruz.

İlk okuma, son okuma tarihlerini yazdıktan sonra tarife olarak akıllı saat kullanıyorsak "Tek terimli üç zamanlı mesken" tarifesini seçip altta çıkan boşluklara az önce not ettiğimiz değerleri girip hesapla butonuna basıyoruz.

Örnek olarak ben aşağıya kendi değerlerimi girip hesaplattım. Bu değerler 26 günlük. Bu süre içinde sürekli mining yaptım, en fazla 10 saat yapamamışımdır, onda da elektrik gitmişti.

Bundan önceki faturam 154 TL gelmişti.

Eki Görüntüle 953408
Ekran Alıntısı1.JPG
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı