Saçma öneri konuları onaylanmasın

Adamın biri çıkar der "Beğeni sayısı eşitsizliğe yol açıyor, kaldırılsın". Birkaç gün sonra beğeni sayısı kaldırılır. Başka biri çıkar der "Mesaj sayısı eşitsizliğe yol açıyor, kaldırılsın". Çok şükür o özellik kaldırılmadı. Bir başkası daha çıkar "Ceza almayalım." der. Moderatörler çok ufak hatalarda zaten ceza vermiyorlar, kimse çıkıp da şu moderatör bana şöyle basit bir şeyden dolayı ceza verdi diye ağlamasın. Her şey olduğu gibi kalsın. Neden hep var olan şeyleri kaldırmak zorundayız ki? Sosyal medya mı burası? Buranın bir kalitesi var ve o kalite bozulmasın. Yazım yanlışı yüzünden ben de bazen ceza alıyorum, sevdiğim bir şey değil ama bu olması gereken bir şey. Anlatmak istediğimizi daha rahat anlatıyoruz, yardımcı olmak isteyen kişi de daha rahat yardımcı oluyor. Birisi çıkıp 60 yaş üstü Facebook dayıları gibi konuşsa bu sefer onun ne anlattığını kim anlayacak? Şunu kaldıralım, bunu çıkaralım gibi konular onaylanmasın. Sosyal'e katkısı olacak konular onaylansın. Öneri / tavsiye için bölüm oluşturulsun o bölümde konu açmak için de en az 1500 mesaj gereksin, konu dışından açanlara da ceza verilsin. İnsanlar forumu tanımadan, bilmeden kafasına göre öneri konusu oluşturamasın.
Yani bence çok haklısınız hocam.
 
Yeri geldiğinde saçma olup olmaması görecelidir. Düşünce özgürlüğü var ve insanlar düşüncesini, tavsiyesini iyi/kötü öne sürebilmeli. Kimi zaman ben de çok tutmuyorum ama bu tip konular, halihazırda onaylanmaması gereken onca konunun yanında devede kulak kalacak cinsten.

"...neden profil fotoğrafı yapılıyor?" gibi sansasyon yaratan, diğer konuların ihtiyacı olan etkileşimin önüne geçen; gereksiz, her haltı sorunsal haline getiren işe yaramaz üyelerin vasat konuları mesela.
 
Zırt pırt açılan istek konuları onaylanmasın. Herkesin bir isteği var kimse memnun değil, günaşırı açılan şu olmasın bu olsun konuları beni sıkıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı