Rehber Temiz bir formattan sonra yapılması gerekenler

maykıll

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2021
Mesajlar
3.095
Makaleler
3
Çözümler
3
Güzelce formatımızı attık işlemler bitti ve son olarak masaüstümüz tertemiz şekilde önümüze geldi. Tabii ki yapacağımız birkaç işlemler var. Bunları yapmamız bilgisayarımızı daha performanslı ve hızlı yapar. (Yeni bir bilgisayar aldıysanız bu işlemler sizin için de geçerlidir.)

1- Windows güncelleştirmeleri: Bu özelliği arama yerine girip ' Güncelleştirmeleri denetle ' yazıp oradan güncelleştirmeleri denetle tuşuna basarak yapınız. Bittikten sonra Güncelsiniz ✓ yazacaktır. Bu güncelleştirmeleri 1 haftada 1 denetleyin.

2- Ekran kartı sürücüsünü yüklemek: Ekran kartınızı öğrenmek için arama yerine ' aygıt yöneticisi ' yazarak ' görüntü bağdaştırıcıları ' yerine tıklayarak ekran kartınızı görebilirsiniz. Fakat laptop kullananlarda o kısımda 2 tane ekran kartı çıkacaktır siz en yüksek olan ekran kartını indireceksiniz. Ekran kartı indirme linkleri aşağıda;
https://www.amd.com/en/support - AMD
Sürücüleri Yükle | NVIDIA - NVIDIA

3- Güncel olmayan sürücüleri görmek: Arama yerine yeniden ' aygıt yöneticisi ' yazarak aygıt yöneticisine girin. Üstünde ünlem olan sürücüler güncel olmayan sürücülerdir. İnternete aratıp indirip güncelleyin.

4- Windows etkinleştirme: Etkinleştirme anahtarınızın var ise arama yerine ' Etkinleştirme ayarları ' yazarak etkinleştirebilirsiniz.

Bilgisayara yüklenmesi gerek olan programlar:
1-
İnternet Tarayıcısı: Google Chrome - Mozilla Firefox - Opera (Bunlardan birini indirebilirsiniz)
2- RAR dosyalarını açmak için : WinRAR ( WinRAR dosyalarını kolayca açmaya yarayan program )
3- Bilgisayarınızı temizleyen yer açmak için : CCleaner ( 1 haftada 1 kere açıp temizleyiniz )
4- Virüslerden korunmak için : Kaspersky ( Güzel bir virüslerden korunma programıdır. Kendinize güveniyor iseniz ben bilgisayarıma virüs bulaştırmam diye virüslerden korunma programı yüklemenize gerek yoktur.)

'Rehberimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız bu rehberde yazılanları format attıktan sonra ben de uyguluyorum.' Kolay gelsin :)
 
Güzelce formatımızı attık işlemler bitti ve son olarak masaüstümüz tertemiz şekilde önümüze geldi. Tabii ki yapacağımız birkaç işlemler var. Bunları yapmamız bilgisayarımızı daha performanslı ve hızlı yapar. (yeni bir bilgisayar aldıysanız bu işlemler sizin için de geçerlidir.)

1- Windows güncelleştirmeleri: Bu özelliği arama yerine girip ' güncelleştirmeleri denetle ' yazıp oradan güncelleştirmeleri denetle tuşuna basarak yapınız. Bittikten sonra güncelsiniz ✓ yazacaktır. Bu güncelleştirmeleri 1 haftada 1 denetleyin.

2- ekran kartı sürücüsünü yüklemek: Ekran kartınızı öğrenmek için arama yerine ' aygıt yöneticisi ' yazarak ' görüntü bağdaştırıcıları ' yerine tıklayarak ekran kartınızı görebilirsiniz. Fakat laptop kullananlarda o kısımda 2 tane ekran kartı çıkacaktır siz en yüksek olan ekran kartını indireceksiniz. Ekran kartı indirme linkleri aşağıda;
https://www.amd.com/en/support - AMD.
Sürücüleri Yükle | NVIDIA - NVIDIA.

3- güncel olmayan sürücüleri görmek: Arama yerine yeniden ' aygıt yöneticisi ' yazarak aygıt yöneticisine girin. Üstünde ünlem olan sürücüler güncel olmayan sürücülerdir. İnternete aratıp indirip güncelleyin.

4- Windows etkinleştirme: Etkinleştirme anahtarınızın var ise arama yerine ' etkinleştirme ayarları ' yazarak etkinleştirebilirsiniz.

bilgisayara yüklenmesi gerek olan programlar:
1-
internet tarayıcısı: Google Chrome - Mozilla Firefox - Opera (bunlardan birini indirebilirsiniz)
2- RAR dosyalarını açmak için: WinRAR ( WinRAR dosyalarını kolayca açmaya yarayan program )
3- bilgisayarınızı temizleyen yer açmak için: CCleaner ( 1 haftada 1 kere açıp temizleyiniz )
4- virüslerden korunmak için: Kaspersky ( güzel bir virüslerden korunma programıdır? Kendinize güveniyor iseniz ben bilgisayarıma virüs bulaştırmam diye virüslerden korunma programı yüklemenize gerek yoktur.)

'Rehberimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız bu rehberde yazılanları format attıktan sonra ben de uyguluyorum.' kolay gelsin :)

Tarayıcılar kısmına Edge'yi de ekler misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı