Telefonların kapalıyken de çalışması sizi rahatsız ediyor mu?

SECBEGENAL

Picopat
Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
108
Çözümler
1
Önce cevabımı vermek istiyorum, cevabım evet. Çünkü radyasyon miktarı yine yüksek oluyor. Biliyorsunuz ki akıllı telefonunuzu kapatınca telefonunuz kapanmaz. En basitinden 2 örnek ile bunu rahatlıkla anlarsınız:
  • Telefon kapalıyken şarja takarsanız şarj olduğuna dair yazı/görsel ve şarj yüzdesi ekrana çizilir. Bu çizim ancak çalışan bir donanım tarafından yapılabilir. Yani cihaz uykuda gibi düşünülebilir. Organlar (donanım) çalışıyor fakat düşünmek vb. aktiviteler (uygulamalar) çalışmıyor.
  • Telefon kapalıyken de şarjının azalması. (Tek faktör cihazın donanımının kapalıyken de çalışması değil elbet fakat bu da önemli bir faktör)
Peki bu durum sizi rahatsız ediyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sizce yeterince açıklayıcı değil mi? :)

"Bu çizim ancak çalışan bir donanım tarafından yapılabilir."
Ama bir tepki olması gerekiyor. Güç düğmesine basıp devreyi tamamlamak ya da elektrik vermek gibi... Normal şartlarda kapatınca ekran vb. olmuyor ya. Ya da düşük güçlü birkaç devre parçası halen bu işlemler için aktif olabilir. Bu, ne gibi rahatsızlık yaratabilir?
 
Aslında hayır. Daha da işimize yarar. Sar değeri düşük telefonum olduğu için sorun etmiyorum, ek olarak baş ucuma koyarak ta uyumuyorum.

Tamamen kapanacak olsaydı açılma süreleri ve kendine gelme süresi epey bir uzun olabilirdi çoğu telefonda. Ek olarak kapalıyken alarmı aktif et gibi özellikleri kullanamazdık gibi bir çok durum var. Benim için bir sorun oluşturmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı