Ayda bir internet hızı düşüyor

darkknifetm

Femtopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize merhabalar arkadaşlar, bilgisayarımı yaklaşık 8-9 ay önce İtopya'dan aldım. Masaüstü kullanıyorum. İnternet olarak Türk Telekom kullanıyorum ve interneti bilgisayara kabloyla veriyorum. Bilgisayarım ilk geldiği zamanlar internette hiçbir problem yoktu. Fakat 3-4 ay sonra internetim yavaşladı, 30 Mbps aldıgım hız 7-8'e düştü. Bilgisayarı sıfırladım ve problem çözüldü.

Bu olaydan sonra, haftada bir, ayda bir tekrar tekrar aynı şekilde düşmeye başladı ve her sıfırladığımda düzeldi. Ama artık sıfırlamaktan yoruldum ve bir çözüm bulmak istiyorum. Bu olayın asıl sebebi ne olabilir? İnternet sağlayıcımla da görüştüm. Herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Zaten sıfırladığımda düzeldiğine göre bilgisayarımla alakalı olması gerekiyor galiba.
 
Böyle gözüküyor yiyen bir şey yok gibi ama hala internetim 7-8 mpbs civarlarında
resim_2021-04-16_190214.png

Şu an eminim ki yine bilgisayarımı sıfırlasam 30 a geri dönücek fakat dediğim gibi artık sıfırlamak istemiyorum. Kökten çözmek istiyorum artık. Hem mbps düşüyor hem de ping artışı yaşıyorum. Her ay bir kere böyle oluyor sıfırlayana kadar düzelmiyor.
Bilgisayarım da sadece steam üzerinden indirdiğim oyunlar var. Microsoft teams ve valorant da var.
Valoranttan kaynaklı olabilir mi ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı